Шест камери на КАТ ще следят през нощта за гонки в София

  • 05 август 2011 16:18

  • 2054
  • 0
Шест камери на КАТ ще следят през нощта за гонки в София
© Булфото

През целия август ще стоим с радарите на пътя, заяви на брифинг главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ - София.

Той съобщи, че ще се следи основно за превишена скорост, като уточни, че нощем обаче не е много удачно да се работи за това, защото на много места няма необходимото осветление.

Главен инспектор Милчев обяви, че има ефект от предприетите мерки от столичния КАТ. Ще бъдат пуснати шест мобилни камери, които ще следят за трафика на най-бързите участъци в столицата, заяви Богдан Милчев и уточни, че по този начин полицията ще може да пише актове на нарушителите.

Във връзка със станалата през изминалата нощ тежка катастрофа на бул. „България", при която загинаха двама души, Милчев заяви, че всеки дръзнал да прави гонки по столичните булеварди, ще бъде санкциониран.

За юни и юли месец има с 358 произшествия по-малко в сравнение със същото време миналата година. За същия период са съставени 800 фиша на пешеходци за неправилно пресичане, а миналата година те са били едва осем.

Превенцията е в постоянното дисциплиниране и възпитание на пешеходците и на водачите, категоричен бе главен инспектор Богдан Милчев.

 През целия месец август КАТ ще работи за ограничаване на ПТП. Ще се следи за превишена скорост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини