Удариха черен печат за Македония на Ицо Хазарта

  • 13 август 2013 14:23

  • 8296
  • 20
Удариха черен печат за Македония на Ицо Хазарта
© Булфото

Рапърът Ицо Хазарта неочаквано получи черен печат за влизане в Македония, докато пътувал за концерт на групата си “Ъпсурт” в град Виница на 11 август.

Хазарта заедно с три танцьорки от балет „Нова” пътувал с личния си автомобил към мястото на участието и трябвало прекоси границата през КПП “Делчево” в Македония. Там обаче македонски митничар му ударил черен печат под предлог, че не може да бъде сигурен в целта на посещението. Истинската причина според Хазарта обаче е отказът му да даде подкуп.

 „Въпросният полицай ме попита къде отиваме и защо. Отговорих, че имаме концерт и другата част от екипа е преминала през пункта преди около час. Той ме попита много пари ли ще изкарам от концерта. Отговорих му, че най-важно е концертът да мине добре. След това ме попита отново много ли пари изкарваме, както и дали бързаме много. След този въпрос моят отговор беше: “Няма да ти дам пари”.

Полицаят поискал рапърът да му покаже договора си с дискотеката във Виница, който Хазарта не носел у себе си. Според изпълнителя такова изискване няма и договор не му е искан на границата, когато е пътувал за концерти в Битоля и Скопие. 

“Накара ме да го последвам в помещение до бариерите, където с подигравателен тон ми каза, че трябва да сложи черен печат в паспортите ни и да се връщаме към България”, разказва Ицо Хазарта.

Междувременно екипът на лейбъла Facing The Sun успял да подготви копие от договора и да го изпрати по имейл, но митничарят обяснил, че нямат компютър, а само факс, но не му знае номера.  Впоследствие все пак бил даден номер 412 -174, който логично без международен и местен код бил неизползваем. Служителят отказал да приеме като доказателство страниците в интернет, рекламиращи предстоящия концерт на Ъпсурт в Македония. По спешност се намесил и българският консул в Скопие, който лично се обадил на гранична полиция, но без резултат. 

„Полицаят дойде и каза, че не е пристигнало нищо, и сигурно няма и да пристигне – удари по един черен печат и в четирите паспорта”, довършва разказа си Ицо Хазарта.

Освен финансова, загубата за нас е огромна във всяко отношение. Най-важният въпрос е: дали причината за този провал е един корумпиран и некомпетентен полицай, или нещо друго?”, пита се той след случилото се.

Ицо Хазарта и лейбълът Facing The Sun вече са подали жалба срещу действията на македонския митничар и възнамеряват да алармират всички инстанции, за да не се превръщат подобни полицейски произволи в практика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8296 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2014.10.22 | 21:39

20
а новото правителство така безусловно им даде подкрепа за ЕС... бравоо, дайте им сега и по едно дупе...

2014.10.22 | 21:39

19
братя "Македонци",смешни сте.
hidko

2014.10.22 | 21:39

18
я сега пак - митничар или полицай, че много ги смесвате нещата :)
TERMINATOR

2014.10.22 | 21:39

17
1. "Македония" - такава държава не съществува, това е изкуствено измислена държава, за това я пиша в кавички. 2. Това е "държава" без никаква история. 3. Живеещите там диво балканско население, самите те не знаят какви са по произход - българи ли, сърби ли, гърци ли... наричат се просто "македонци". Сега по темата - защо точно там ще ходят на концерт, та няма ли други държави ами тая мизерна отхвърлена от цяла Европа "държава" ? Аз до колкото знам точно в Македония има много антибългарски настроения. Добре че не му е дал и стотинка на тоя митничар мизерник. Такъв темерут не заслужава и пукната монета. Балкански македонски тарикат, ама при нас не минават тия номера. Ха сега в ответен удар черен печат и за македонците които прииждат тука, дето искат да се сливат с нас и да стават европейци. Искате война диви селяни - получихте я, но ще я загубите. Добре
Симона

2014.10.22 | 14:41

16
тоя е едно диво и тъпо добиче, тъй че може само като му е видял бичият вид да го е намразил.

2013.08.14 | 06:45

15
Пърpвaнoв, за да гуши по 1000'рка на тескере на тия отрепки- "македонците" им раздаваха БГ паспорти като флаери пред дискотека. Гнусен и продажен народ сме и заслужаваме всеки да ни гази. Дори най-тъпото племе на планетата си го позволява, считайте колко сме изпаднали. Най-добре тази "държава" да се "закрие", да няма такава националност и всеки да си търси късмета по света.
Само така

2013.08.14 | 03:57

14
Не си струва парите...

2013.08.14 | 03:57

13
Вероятно,шареното му АКО ги плаши,ЪПСУРТ да го пуснат.

2013.08.14 | 03:57

12
Ама защо ходите там, където ми е обидно да ни показват колко сме нежелани? Да си трошат макетата главите и у лево!
тъпкача

2013.08.14 | 03:57

11
това е братския македонски народ!я в газъ бе смрадливи макета,що не ми го засмучете и не се потапяте?майка ви ялова........там в гетото македония ви е мястото,в лайнарника!искам автомат и ще ги откажа от много неща.....

Добави коментар

Водещи новини