Сметището край Пазарджик системно обгазява четири села

  • 12 август 2013 11:47

  • 1209
  • 1
Сметището край Пазарджик системно обгазява четири села
©

5000 души са изложени на геноцид заради сметището край Капитан Димитриево, което системно обгазява четири пазарджишки села, намиращи се в района. Проблемът не намира решение, а през лятото се задълбочава заради високите температури и непрекъснатото тлеене на отпадъците, съобщи кметът на Капитан Димитриево Иван Златинов.

Потърпевши са и селата Дебращица, Алеко Константиново и Главиница, както и пътища в района. В този район миризмата е ужасна, но няма адекватни мерки за справяне със ситуацията, предаде репортер на Novini.bg.

И в момента сметището гори, каза още Златинов и добави, че тази събота в 4 часа сутринта селото за пореден път е било обгазено от запалени гуми. Приел съм над 10 обаждания от потърпевши жители, които не могат да спят, заради замърсения въздух, заяви Златинов. Проблемът със сметището става все по-голям, всеки изминал ден нещата се усложняват. От институциите не се вземат никакви мерки, а още преди 30 години капацитетът на сметището, което обслужва Пазарджик и всички 31 села в общината е изчерпан, каза още кметът. По думите му заболеваемостта в Капитан Димитриево е нараснала значително през последните няколко години и хората са категорични, че причината са замърсяванията на въздуха и почвата в района.

За решаването на проблема многократно са подавани жалби до Министерството на околната среда и водите. Внесена е и декларация в Общински съвет Пещера, подписана от близо 300 души, с която се иска да се спре задимяването и да се проучат възможностите за ново депо за област Пазарджик.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1209 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КОМУНИСТЪТ

2013.08.12 | 13:28

1
Сметищтето на жълтите павета обгазява цяла България

Добави коментар

Водещи новини