Отстранена е тежка авария, която остави без ток част от София (обновена)

  • 12 август 2013 11:43

  • 12324
  • 16
Отстранена е тежка авария, която остави без ток част от София (обновена)
©

Серия токови удари са оставили голяма част от центъра на София без ток.

Метрото е на аварийно захранване. Има проблеми с излъчването на телевизионни програми и достъпа до интернет. Спрени са трамваи и тролеи в различни направления.

За известно време не работеше и телефонният център на ЧЕЗ. Малко по-късно от компанията съобщиха, че е станала тежка авария в съоръжение "Орион" в квартал "Захарна фабрика". "В 10.58 ч автоматично изключи кабел 110 киловолта „Захарна фабрика“ в подстанция „Орион“, което доведе до отпадане на подстанции „Средец“, „Боримечката“ и „Витоша“. Без ток са районите „Илинден“, „Сердика“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Красно село“. Засегнат е електротранспортът и телефонният център на ЧЕЗ", посочват от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

"Повредата в телефонния център вече е отстранена. Операторите на 0700 10 010 отново приемат обаждания от клиенти на компанията.
Извършват се превключвания и се работи за възстановяване на електроснабдяването на засегнатите райони. Всички аварийни екипи на ЧЕЗ работят за изясняване на причините за аварията и нейния обхват. Компанията поддържа връзка със Столична община", съобщават още от ЧЕЗ.

Частично е било възстановено електрозахранването на трамваите по бул. бул. „Цар Борис III". По линии 4 и 5 вече се движат трамваи. Спрени са тролеите по бул. "Сливница", бул. „Прага", бул. Патриарх Евтимий", Петте кюшета и трамваите по бул. "Христо Ботев".

Към 13.30 ч. стана ясно, че е възстановено захранването на три четвърти от засегната от аварията на ЧЕЗ територия в столицата. Това е уверил изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение” Стефан Апостолов в разговор със столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Кметът е поискала бързо възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони. Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение” Стефан Апостолов е уверил кмета, че към момента се работи и до час ще бъде възстановено захранването и в „Лозенец”.

Около 14.30 ч. от Столична община съобщиха, че движението на трамваите и тролеите е възстановено.

За по-малко от три часа бе възстановено електрозахранването на 93 000 клиенти на ЧЕЗ в София, съобщиха от компанията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12324 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2013.08.13 | 10:05

8
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УВЕРЯВАМ ,ЧЕ ЕДИНСТВЕННИЯ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ С ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО ,КОЙТО МИЛЕЕ ЗА НАРОДА Е ВОЛЕН СИДЕРОВ ,ЗАЩОТО ТОЙ ОТ МНОГО ВРЕМЕ ГОВОРИ ,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ (ИНВЕСТИТОРИ) НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПАРАЗИТИ КОИТО ИЗТОЧВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ АКТИВИ И ПРИРОДНИ БОГАТСТВА , КАКВО Е ТОВА ЧУЖДА ДЪРЖАВНА ФИРМА ДА Е СОБСТВЕНИК НА ЕНЕРГОТО НИ, КАКВО Е ТОВА НЯКАКВИ СИ ЧУЖДЕНЦИ ДА ДОЙДАТ И ДА ИМ ПОДАРЯТ ПИТЕЙНАТА ВОДА НА СОФИЯ ,МИ ,ЧЕ ВОДАТА Е ПРИРОДНО БОГАТСТВО С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ,КАКВИ СА ТЕЗИ (ИНВЕСТИТОРИ) КОИТО ЗАГРАБВАТ ЗЛАТОТО НИ,КОГА НА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ИМ ДАДЪТ НА КОНЦЕСИЯ ВОДНИТЕ РЕСУРСИ ПРИМЕРНО НА ИЗРАЕЛ И ДАЛИ ЩЕ НИ РАЗРЕШЪТ ДА ИМ КОПАЕМ И ИЗНАСЯМЕ ЗЛАТОТО НА ЧИФУТИТЕ ОТ ИЗМИСЛЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА ,КОГА СТАНЕ ТОВА ТОГАВА ДА ЗАПОВЯДАТ И В БЪЛГАРИЯ , ИНАЧЕ ВЪН НА ТАКИВА ИЗМЕСЛЕНИ (ИНВЕСТИТОРИ),КОИТО НИ ИЗПИВАТ КРЪВЧИЦАТА. ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СА САМО В РЪЦЕТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ,УПРАВЛЯВАНА САМО ОТ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ ,А НЕ ОТ ЖИДОВЕ СКРИТИ ЗАД БЪЛГАРСКИ ИМЕНА И ТЕХНИЯ СЛУГИНАЖ -СЕДЕРАСИ И ГЕРБАВИ ,БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ,БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
lud

2015.11.22 | 16:57

16
ei la*nio! Samo ne se pravi na patriot, che si prost kato Bolen Liderov! Ataka shte ni vkara v BATAKA! ATAKA=DPS=BSP! Na kladata!!!
ani

2015.11.22 | 16:57

15
До преди месеци ЧЕЗ заявяваха че много милиони инвестирали в мрежи,обновяване да подстанции и още подобни ЛЪЖИ. НО се видя че освен големи заплати - НИЩО друго не са правили - един голям балон , който се спука. Народа го е казал : На лъжата краката са къси !!!
татко Смърф

2013.08.14 | 01:26

14
От 2 часа нямате ток и се оревахте
Принуден да напусне Бг

2013.08.13 | 13:30

13
Как се отрази спирането на тока в БНБ? Защо има проблеми в Пирогов с липсата на ток, нали бившия шеф изгради резервното електрозахранване?

2013.08.13 | 11:12

12
" Авария в Захарна Фабрика " тоест някой манго е правил опит да краде по трасето и е изключил половин София. Да не говорим за щетите за милиони, който са за наша сметка ... От години се говори да се криминализират с по-тежки присъди подобни посегателства, но мангалите си остават защитен вид тип " ходещи бюлетини ".
А.М.

2013.08.12 | 16:44

2
Ще има ли финансови компенсации???????
dido

2013.08.13 | 11:09

11
ще има финансов х.й. прочети си договора дето си го подписал, там изрично ти го пишат, че нямаш право на нищо ако аварията е до 24ч. без предупреждение, ако е над 24ч. в зависимост от ситуацията пари дават само ако е по тяхна вина, но то никога не е по тяхна вина така че пак гориш, ако пък е планов ремонт ще духаш супата колкото си пожелаят
ДА ЩЕ ИМА

2013.08.13 | 09:23

4
Ще има компенсации разбирасе - ще платим на ЧЕЗ за извънреден труд , както винаги !

2013.08.13 | 11:09

10
Правят си каквото си искат онзи ден 6 часа нямаше ток. По едно време си викам то сигурно сме минали на режим да го .....

2013.08.13 | 11:08

9
И сега ще излязат като софийска вода да кажат как трябвало да увеличат сметките, щото щели да правят инвестиции. Ама ивестиции в какво - скъпо платени командировки и заплати по 100 000 Еу. Ми то като са инвестиции за сметка на увеличените ни сметки, то тогава нв правим инвестициите, не те.
Гражданин

2013.08.13 | 09:47

7
Значи могат да ни доят като крави със сметките за тока, но не могат да си оправят електрическата структура?
Зорница

2013.08.13 | 09:24

6
на на тая мафия ЧЕЗ трябва моментално да ти бъде отнет лиценза , Това вече стана ежедневие във половин София да няма ток вън от България!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини