Цвета Маркова: Реформите няма да прекъснат злоупотребите със СРС - та

  • 11 август 2013 12:41

  • 1689
  • 2
Цвета Маркова: Реформите няма да прекъснат злоупотребите със СРС - та
©

В предаването "Неделя 150" по БНР бившият председател на Държавната комисия за сигурността на информацията Цвета Маркова коментира ситуацията със закона за СРС, два текста от който са в Конституционния съд.

"Добрата новина е, че беше възстановено Бюрото за контрол на СРС, което в началото на мандата на ГЕРБ за съжаление беше закрито. Това е изключително важно за функционирането на системата", каза Маркова.

В коментар за обособяването на службите за подслушване от МВР, Цвета Маркова заяви, че реформите в сектора сигурност няма да прекъснат злоупотребите със специални разузнаватели средства, ако не се засилят автоконтролът и отчетността.

"Изнасянето на една дейност от едно министерство и на една група от хора, с наричането на тази агенция и тази дейност по друг начин, няма само по себе си да реши въпроса. Всичко онова, за което говорим като контрол, то е съществувало и към настоящия момент, като маркиране на магнитни носители – на флашки и на дискове. По – скоро важен е тука анализът, който липсва. Аз лично не намерих анализ защо до сега не са се прилагали тези разпоредби и кой носи отговорността за това", каза Цвета Маркова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.12 | 07:29

2
То на всички ни беше ясно че и тези ще злоупотребяват със срс-та.
срам

2013.08.12 | 07:29

1
не може да бъде нали точно заради тези срс сегашната тройна коалиция свали управлението на герб? залъгаха само хората които искаха да бъдат залъгани. повечето хора не можаха да залъжат за това те сега им искат оставката защото те дойдоха на власт с лъжа и измама.

Добави коментар

Водещи новини