Гонят шумните компании от парковете в София

  • 09 август 2013 06:27

  • 1476
  • 0
Гонят шумните компании от парковете в София
© Булфото

Общински полицаи ще гонят шумните компании от градинките в столицата. „Получаваме много жалби от граждани за шумни компании, които употребяват алкохол и чупят общинска собственост.

Поради тази причина от снощи нощен патрул ще следи за реда на ключови за центъра места, паркове и площади”, обясни шефът на дирекцията за обществен ред в Столичната община Красимир Димитров, пише "Монитор".

Полицаите освен че ще предупреждават хората ще могат да налагат и санкции. Нарушителите ще отнасят глоби от 10 до 50 лв.

Екипът ще е от двама общински полицаи, които ще следят за реда от 20 до 8 ч. „При необходимост имаме готовност да пренасочим още един патрул”, обясни Димитров.

Най-много столичани се жалвали от шума в градинката „Кристал” и парка „Заимов”

Нощният патрул ще дежури и около Градската градина, площад „Бански”, в района на археологическите разкопки пред ЦУМ, Борисовата градина - около езерото „Ариана”, езерото с лилиите, тенис кортовете, край градината около църквата „Св. Николай Софийски” и други. „Полицаите ще реагират на всички сигнали, получени в оперативния дежурен център и центъра за видеонаблюдение на общината”, обясни Димитров.

Хората масово се жалват и от клошарите, които през нощта превръщат разкопките около Ларгото в свой дом.

„Там ще има денонощен пост, който ще е оборудван с видеонаблюдение и ще следи в реално време за нарушители”, обясни Димитров. Освен района около „триъгълника на властта” постът ще следи и около Пета градска болница, по бул. „Мария Луиза”, бул. „Витоша” и района около НДК. Димитров каза още, че градските ченгета са минали и курс по история на София. Така те ще могат да упътват туристите които най-често са в района на Ларгото, за забележителностите на града.

В момента тече обществена поръчка за доставката на 50 камери, които ще бъдат монтирани по бул. „Мария Луиза” - от бул. „Ген. Столетов” до Лъвов мост и пред Женския пазар на бул. „Сливница”. Под строго наблюдение ще бъдат поставени подлезите на Централна гара и на автогарата. През тази година Столичната община е заделила около 3 млн. лв. за изграждането на видеонаблюдение.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини