Общината в Смядово ще си постави собствени електрически стълбове

  • 08 август 2013 11:33

  • 1994
  • 3
Общината в Смядово ще си постави собствени електрически стълбове
©

Електрическите стълбове на “Енерго-Про” в малката шуменска община Смядово ще бъдат дублирани с алтернативни, които ще стоят на отстрещната страна по улиците на градчето и околните села.

Това се налага, защото преди няколко месеца от енергодружеството поискаха кметството да плаща наем за това, че по техните електрически стълбове минават различни кабелни мрежи, включително и уличното осветление. Общината получила писмо с настояване за плащане, но конкретна оферта не последвала.

“До плащане още не се е стигнало”, каза кметицата Иванка Петрова (ГЕРБ), но в общината решили все пак да се презастраховат. Проектът за енергоспестяващо улично осветление със соларни лампи е за 4 млн. лв. При неговото разработване е заложено и поставянето на 700 дублиращи стълбове. “Ако спечелим европейското финансиране, няма да им ползваме и електричеството, защото лампите ще се зареждат от слънчевата светлина през деня”, каза кметицата, която е икономист по образование.

Предстои общината да внесе проекта при отваряне на Програмата за селските региони.

Последвайте канала на

Novini.bg
1994 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
3

2014.11.25 | 13:52

3
Браво на кметицата и хората от общината. Борят се срещу монопола, а градчето ще има безплатно осветление в следващите десетилетия.

2014.11.25 | 13:52

2
БРАВО.
Бахти и простотията!

2014.11.25 | 13:52

1
Енергото тогава да плаща наем за това, че стълбовете им са на общинска земя!

Добави коментар

Водещи новини