Пловдивска фирма съди общината заради убитата от тролейбусни жици

  • 08 август 2013 07:27

  • 2389
  • 0
Пловдивска фирма съди общината заради убитата от тролейбусни жици
©

Фирма “ГАП 07” ЕОД съди община Пловдив за 1 млн. лева заради смъртта на 42-годишната Галя Халачева. Жената бе убита миналото лято от скъсани от камион на дружеството тролейбусни жици. Искът е внесен вчера в административния съд, откъдето трябва да решат дали по подсъдност делото ще е тяхно, или ще го пренасочат към окръжния съд в Пловдив. Това съобщи зам.-председателят на административния съд в града под тепетата Явор Колев.

В иска от дружеството твърдят, че след инцидента бил нарушен търговският им имидж, потвърдиха за „Монитор” от съда. Освен това разследването на прокуратурата донесло негативи и за шофьора Стефан Цветков, а и за управителя на фирмата.

Трагичният инцидент се случи вечерта на 10 август 2012 г. до колелото на Централна гара в Пловдив. 42-годишната Галя Халачева ­ рехабилитатор в болница, се прибирала към дома си на бул. „Александър Стамболийски”. В това време камион, който на ремаркето си превозвал багер, пътувал по бул. „Васил Априлов” и скъсал тролейбусните жици. Те се стоварили с камшичен удар в гърба на минувачката и я убили на място. Шофьорът на камиона – Стефан Цветков от село Пъдарско, беше арестуван и срещу него започна досъдебно производство на окръжната прокуратура на Пловдив за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Цветков работел във фирмата от август 2010 г. и нямал никакви произшествия. Той трябвало да превози багера до строеж на ул. „Богомил” в центъра на града, когато се случило непоправимото.

Съдебният процес срещу Стефан Цветков все още не е приключил, провери „Монитор”. Следващото дело срещу шофьора е насрочено за края на септември.

Последвайте канала на

Novini.bg
2389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини