Кирил Ангелов: Безнаказаността води до трагични инциденти като този в Ораново

  • 05 август 2013 14:25

  • 1576
  • 2
Кирил Ангелов: Безнаказаността води до трагични инциденти като този в Ораново
©

Според Общия работнически синдикален съюз (ОРСС) виновник за смъртта на миньорите в мина "Ораново" е собственикът на мината.

Според становището на синдиката натоварването в мината е толкова голямо, че не е възможно да се осигури безопасността на труда. Кирил Ангелов - председател на ОРСС, припомни в ефира на БНР, че при предишния подобен случай в същата мина не е имало наказани.

"За съжаление българският работник се е превърнал в роб в собствената си страна", смята Ангелов. Според него рискът да останеш без работа кара хората да приемат нечовешки условия на труд и това се отнася и за други отрасли на стопанството.

На работодателя му е по-лесно да плати глобите, вместо да оправи условията на труд, твърди Ангелов. Според него сред проблемите, които водят до трагични инциденти като този в "Ораново", е чувството за безнаказаност у работодателите. Законите трябва да се прилагат еднакво спрямо всички, включително и за тези, които осигуряват работа на хората, смята Ангелов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Артилерист

2013.08.06 | 09:42

2
Ми осудете го де ! Дека са судиите?
KИРО

2013.08.06 | 02:05

1
Този инцидент е непредвидим!Това е да работиш под земята за първа категория.Съжалявам за загиналите но това се случва.Може ли някой да предвиди срутване? Откъсване на скална маса от височина от 150-200 метра с кален поток който не можаха да изчистят въобще кой може да се вини.ЗА земетресение кой ще винят,всичко е божа работа.Вечна памет на загиналите.

Добави коментар

Водещи новини