Мистерия! Никой не иска да стане шеф на митниците

  • 05 август 2013 07:53

  • 2203
  • 2
Мистерия! Никой не иска да стане шеф на митниците
©

Няма кандидати да поемат управлението на митниците, въпреки че още преди месец се заговори за рокади там, съобщиха за "24 часа" запознати. Агенцията продължава да се ръководи от Борислав Борисов, който е заместник на титулярния началник Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Tой е в болнични, след като бе опериран от жлъчка. Борисов работи и без заместници. Имало вероятност Танов да удължава болничните си, изчаквайки евентуално предсрочно падане на правителството. Твърди се дори, че той е получил обещание да влезе в листите на ГЕРБ за новите избори.

Преди месец и половина в интервю за "24 часа" премиерът Пламен Орешарски заяви, че рокади на върха на митниците ще има и вече бил обявен конкурс. Финансовият министър Петър Чобанов също потвърди, че веднага след като Танов приключи с болничните, ще бъде освободен.

Интерес към поста обаче нямало. На "Позитано" обсъдили кандидатурите на Асен Асенов, който оглавяваше митниците по времето на НДСВ, на Александър Раков, който му бе заместник в митниците, на Емил Димитров-Ревизоро, на лидера на легия "Антимафия" Григор Здравков.

Решение да се покани твърдо някой за поста обаче още нямало, твърдят червени депутати. Те сочат като най-вероятен избор сегашния и.д. шеф Борисов да стане титуляр. Причините били свързани с това, че обществото било много чувствително към всяко назначение и никой не се престрашавал да влезе в битката.

Преди дни червеният депутат Димчо Михалевски по време на дебатите за актуализирането на бюджета обеща "промени в митниците до дни". Мотивите му бяха, че приходите, особено от акцизи, са се сринали. От официалните данни на финансовото министерство става ясно, че към юни изпълнението на плана за приходите от акцизи е 41,9%, което е с 1,5% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Събраният ДДС е 46,2% от годишния план, или с 6,4% повече от миналата година.

Последвайте канала на

Novini.bg
2203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
DOKTOR-NO

2013.08.05 | 12:57

2
Жлъчка-Разширени вени-Хемороиди и преди коледа кокоши трън-Ще е готов на 20 януари
магнер 67

2013.08.05 | 11:44

1
Ами няма далавера вече, или поне стана кьоравата....та затова мераклии няма...а преди 10 години без заплата работеха, само и само са дишат от "здравословния въздух" наситен с "парични изпарения"....!!!! Можеше ли преди години някой да предположи такъв абсурд!!!!

Добави коментар

Водещи новини