Поддръжници на Орешарски протестираха пред Административния съд в София

  • 01 август 2013 11:15

  • 1667
  • 4
Поддръжници на Орешарски протестираха пред Административния съд в София
© Булфото (архив)

30 души, представители на групата, която подкрепя кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, протестираха пред сградата на Софийския административен съд. Причината е забавеното, според тях, произнасяне на съда по жалбата на съветниците от БСП в Общинския съвет срещу отказа да се насрочи референдум "за" или "против" развалянето на концесията със "Софийска вода", предаде БНР.

Ораторите говориха по мегафон и обясняваха проблема със "Софийска вода". Депутатът от БСП и бивш общински съветник Борис Цветков е заявител на жалбата срещу отказа на Столичния общински съвет да насрочи референдум, в който софиянци да кажат "да" или "не" за развалянето на концесията със "Софийска вода". На 14 юни е изтекъл едномесечния препоръчителен срок, в който съдът е трябвало да се произнесе. Това е причината днес да се организира протест пред сградата на институцията, защото лятната ваканция ще забави допълнително произнасянето.

Цветков смята, че Софийският общински съвет е отхвърлил необосновано провеждането на референдума и решението по закон трябва да бъде мотивирано. Гражданите бяха на мнение, че концесията трябва да бъде развалена, а аргументите им - преди 10 години цената на един кубик е била 35 ст., сега гони 2 лева, а концесионерът смятал през следващите години да увеличава с още до 60% тази цена. В същото време загубите по тръбите от 60% били намалели за това десетилетие едва с 3%, казват протестиращите.

По-късно привържениците на кабинета "Орешарски" ще проведат традиционната си акция пред НДК.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1667 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.02 | 13:23

4
абе 3 пъти се опитах да пиша Жу-рналисти и модификатора го изхварля какво ли има ценично в тази дума?

2013.08.02 | 13:23

3
тези от медията са в повече от тези дето правят шум за нищо

2013.08.02 | 13:23

2
АКТИВИСТИ НА БСП СЕ ОПИТВАТ ДА НАТИСКАТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА? ДА ПОМОГНЕМ НА СЪДА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ТОЗИ НАТИСК!
Я ДА ВИДИМ

2013.08.02 | 10:41

1
НЕЩО НЕ РАЗБРАХ.ОРЕХА ЛИ ЩЕ РАЗВАЛЯ КОНЦЕСИЯТА ИЛИ СЪДЪТ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини