Полицай спаси баба от удавяне

  • 31 юли 2013 20:57

  • 1753
  • 1
Полицай спаси баба от удавяне
©

Търговищки полицай спаси от удавяне възрастна жена от Варна. В Областната дирекция на МВР е получено благодарствено писмо от Илияна Йотова, която изказва своята сърдечна благодарност на служителя Диян Колев за това, че на плажа “Кабакум Юг” между курортите “Слънчев ден” и “Златни пясъци” е оказал помощ да извлекат от морето 71-годишната й майка, с което жената е била спасена от удавяне, съобщава topnovini.bg.

Двете жени от години ходели там през лятото да поплуват. В злополучния ден майката, както обичайно, влязла в морето, но в един момент дъщеря й от брега видяла, че тя лежи неподвижно на около 30 м от брега, с лице към дъното.

Веднага полицейският служител, който по това време бил отпуск и почивал на плажа наблизо до двете жени, се втурнал след дъщерята, която се хвърлила в морето да спасява майка си. Двамата с плуване достигнали до нея и с много усилия успели своевременно да я извлекат на брега, а Колев веднага се обадил на тел. 112. Извикана била и медицинска помощ от брега.

”Ако не беше адекватната помощ на вашия служител, бързата му реакция и ценна намеса в този тежък момент от живота ми, моята майка може би вече нямаше да е сред живите”, пише до ръководството на дирекцията Йотова. Тя благодари още на полицейския служител и за това, че е помогнал и за настаняването на майка й в специализирания автомобил, който пристигнал в резултат на обаждането. “Хиляди благодарности от все сърце на този човек, с който институцията ви може само да се гордее! Дано повече хора от служителите ви са като него!”, завършва благодарственото писмо.

Старши полицай Диян Колев е служител на РУ “Полиция”-Търговище, с близо 17-годишен стаж в системата на МВР

Последвайте канала на

1753 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2013.08.01 | 10:38

1
И нека обидите към полицая и виковете "убиец" да започнат сега...

Добави коментар

Водещи новини