Враца получи европейско финансиране за следващия програмен период

  • 31 юли 2013 14:28

  • 776
  • 0
Враца получи европейско финансиране за следващия програмен период
©

Община Враца спечели финансиране за проектното си предложение "Община Враца - с готовност за изпълнение на проекти през следващия програмен период" в размер на 550 000 лева, съобщи кметът Николай Иванов, цитиран от БТА.

Проектът ще се финансира по оперативна програма "Регионално развитие", схемата "В подкрепа за следващия програмен период". Целта му е укрепване на проектния капацитет на Общината за успешно участие в изпълнението на оперативната програма "Региони в растеж" за следващия програмен период 2014-2020 г., както и усвояване на финансовите ресурси по европейските за устойчиво и интегрирано градско развитие на Враца, посочи Иванов. Предвижда се по проекта да се изготвят прединвестиционно проучване и работен проект за интегриран градски транспорт на Враца. Работни проекти ще бъдат подготвени и за обновяването на централната пешеходна зона и на обществения парк на площад "Руски".

В проекта са включени изработване на технически паспорти, обследване за енергийна ефективност и сертифициране на 17 съществуващи общински сгради, както и на работни проекти за техния основен ремонт. Сред тях са сградите на Регионалния исторически музей, на театъра, на Общината и на Регионалната библиотека, както и на Младежкия дом, три училища и десет детски градини.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини