Няма достатъчно места в детските градини в Пловдив

  • 29 юли 2013 13:19

  • 716
  • 1
Няма достатъчно места в детските градини в Пловдив
©

За 384 деца , кандидатствали за първа група в пловдивските детски градини, няма осигурени места от началото на учебната година. Това показват данните след проведеното трето електронното класиране. От Общинската администрация уверяват, че системата има още резерви, като през месец август ще се проведе още едно класиране, информира БНР.

Електронното класиране е отчело повече желаещи за свободните места за първа група на детските градини в районите северен, южен и централен , над 140 пък са вакантните бройки в районите източен , западен и Тракия. Според заместник-кметът Стефан Стоянов шансът от тези места да се попълнят поне 100 при класирането през август е реален. "След класиранията през август ще бъдат обявени и свободните места за детските ясли. На този етап бройката не може да се прогнозира , защото тепърва предстои отписване на децата навършили 3 години. Иначе кандидатстващите на този етап са 1 600", каза той. Зам.-кметът Стоянов прогнозира, че недостигът за места в детските ясли ще е голям, но според него проблемът ще се решава в следващите години с ново строителство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.29 | 18:27

1
След като разбраха че един циганин с 15-ет чавета взима по близо 1000лв на месец,българите се юрнаха и те да правят деца.Дотук добре....но отново ще има дискриминирани.По силата на природните закони,пенсионерите няма да могат да се възползват от тези социални придобивки.А сега ме извинете....жена...сваляй бързо гащите!!!

Добави коментар

Водещи новини