Внимание! Фалшиви картички от името на БЧК

  • 04 август 2011 12:19

  • 1071
  • 0
Внимание! Фалшиви картички от името на БЧК
© Интернет

В централата на Българския червен кръст /БЧК/ е бил получен сигнал от граждани, че в София се продава благотворителна картичка в полза на деца, боледуващи от церебрална парализа, от името на БЧК, Партньорската мрежа за благотворителност към БЧК, Обединената демократична коалиция - САЩ, Центъра за психически изследвания и Фондацията за деца с увреждания "И АЗ МОГА". Това съобщиха от БЧК.

От организацията посочват, че в момента няма фондонабирателна кампания в полза деца с церебрална парализа, както и партньорски връзки с останалите организации, изписани на картичката, и не са предоставяли своето лого за подобна благотворителна акция.

До момента БЧК е установил контакти с представители на Фондация за деца с увреждания "И АЗ МОГА" и Центъра за психологически изследвания, които категорично са заявили, че също не набират по този начин средства за своите цели.

Вероятно разпространението на тази "благотворителна" картичка е дело на измамници или организирана група с престъпни намерения, смятат от БЧК.

Днес от БЧК ще сезират Софийската районна прокуратура и органите на МВР за незаконната продажба на тази картичка и ще предоставят всички факти, с които разполагат до момента.

От организацията добавят, че картички или талони с благотворителна цел от БЧК се разпространяват от оторизирани негови представители (доброволци) с придружаващ документ и пълномощно и то по време на регламентирани кампании, които задължително се обявяват чрез медиите и други канали на организацията.

От БЧК се обръщат към всички граждани за съдействие - да сигнализират за лица, разпространяващи фалшивата благотворителна картичка.

Последвайте канала на

1071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини