Проф. Константинов: Власт се сменя по два начина - с избори и с калашници

  • 27 юли 2013 09:02

  • 7506
  • 48
Проф. Константинов: Власт се сменя по два начина - с избори и с калашници
© Булфото

Раздвоен съм. Виждам аргументите на протестиращите, но виждам и тези, за да остане правителството да си върши работата. Няколко пъти ходих на протести и това, което ме притеснява е,че видях контрапродуктивни и разнопосочни искания. Това заяви икономистът Владимир Каролев в предаването "Факторът Кошлуков" по повод нестихващите протести в страната.

Димо Годподинов, който е юрист и протестиращ, заяви, че исканията на протестиращите не са разнопосочни. "Управляващите постоянно се подиграват с протестиращите. Това дразни хората страшно много", заяви той. Той попита защо е трябвало да се изкарва белия автобус. "В същото време едни групички, които ние не разпознаваме, започнаха да хвърлят камъни и едни хора започнаха да се бутат, за да бъдат набити", каза Господинов.

Професор Михаил Константинов заяви, че се протестира твърде дълго. "Този тип протест започна да прилича на този в Сърбия преди падането на Милошевич. Самите партии са поставени в условия, които не познават и тяхната реакция е почти масово неадекватна. Тук се иска оставка, това е хубаво. Много вероятно е да се повтори статуквото при едни предсрочни избори. Ако същите партии дойдат на власт няма нищо страшно, но те трябва да са променили поведението си. Никога не съм виждал толкова много глупости да се свършат за толкова кратко време", каза Константинов. По думите му никой не е успял да обясни тези безумни назначения, които кабинетът прави.

"Нито БСП, нито ДПС не разчетоха правилно протестите от февруари. Те си помислиха, че само заради цената на тока и ако я намалят с 5%, хората ще ги заобичат, а това не е така", коментира Владимир Каролев. Той заяви, че ако не бъде актуализиран бюджета, БСП няма да успеят да изпълнят социалните си ангажименти.

Проф.Константинов коментира, че няма как да се упокоят нещата, ако няма предсрочни избори. "Крайно време е да им дойде акълът в главата", каза още той.

Каролев заяви, че партиите трябва да седнат и да се разберат.

По думите на проф. Константинов виждаме едно много дълбоко разстройство на обществото и то няма да се оправи само с мазила, трябва да се лекува и отвътре. "Власт се сменя по два начина - с избори и с калашници. Първият е по-добрият", каза още той.

Последвайте канала на

7506 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар
ЕРТ

2013.08.25 | 19:59

48
Голям разбирач се извъди бе, проф. Константинов. Колко пъти си сменял власт по единия или другия начин? В тази област ли си професор? Не мислиш ли, че е меко казано провокативно да се говори така в момента? Изчезна хранилката и започна да говориш! Разбирач!!!
KYR za bATAKA

2013.08.24 | 13:10

47
бАТАКAисти обрязани как е майчиния език, който не изваждате от гаджалските задници! бАТАКAисти с кафяви устенца вие ни го натресахте това крадливо правителство на Олигарски...вашта мама уроди!
Бай Ви Тоз

2013.08.24 | 13:10

46
Този на снимката е абсолютен подкупен и платен лумпен с титла .За жалост има такива мръсници и на тази възраст ,Чудя се кой го вика по телевизиите,кого представлява и защо му се дава трибуна .Дъртака трябва си ходи у дома и там да си попръцква.
Да вкараме мутрите в ъгъла!!!!Да почнем отОрановo!

2013.08.24 | 13:09

45
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ,КОЙТО В ПОНЕДЕЛНИК ОТИДАТ НА "КОНЯ",ДА ИЗКРЕЩИМЕ В ПЪЛЕН ГЛАС-тОТАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЦЕЛИЯТ "БИЗНЕС" НА ТАЗИ ЧОВЕКОПОДОБНА ГАДИНА ОТ 1990-ДО СЕГА!пЛАЩАЛ ЛИ Е ДАНЪЦИ,ОСИГУРОВКИ,КАК Е ПРИДОБИЛ ИМУЩЕСТВО ЗА МИЛИОНИ(ФУРАЖНИ ЗАВОДИ,МЕСОКОМБИНАТИ, И ОШЕ И ОЩЕ.) ДА ПОИСКАМЕ ГЛ.ПРОКУРОР Г-Н ЦАЦАРОВ ДА СЕ САМОСЕЗИРА. Ето такива са скритите,истински олигарси,а те са хиляди!Те са раковият тумор.Да подкрепим минъорите .Суд до дупка за тази маймуна и наследника му,който гуляе с минъорска кръв в СенТропе и кара кола за 700 хиляди,докато хората тук загиват най-жестоко.
ТЕ КОМАНДВАТ ПАРАДА! НЕ ПОЛИТИЦИТЕ!

2013.08.24 | 11:39

40
Ето срещу такива самозабравили се местни дерибеи трябва да сме непримирими.Защото те оформят мракобесната картина в държавата.Тези "захранват" всички партии,за да си спечелят правото за "ненаказуемост"тези са местните 'олигарси",по- страшни и от енергиината и банкова мафии,защото са хиляди и в сянка.В коя цивилизована държава,някой ще си позволи подобна арогантност,спрямо ресорен министър-представител на държавата(т.е на народа).Страшният извод е,че такива уроди,а те са хиляди,са убедени в своята сила и ненаказуемост.Защото ние-обикновените хора им позволихме,уж в името на "измислена площадна демокрация" да ни ограбят тотално.И горчивата истина е,че те са извън контрола на държавата.Елементарно е като въпрос,но тази мина наследствена ли е,завод за фуражи,месопреработвателна фабрика в Перник,конезавод,и като капак на мутренска наглост, заграденият язовир в с.Извор с надпис"Частна собственост-непосредстено до къшата му.Ако има истинска власт в държавата,нека НАП,АП,и всички ведомства,да му извършат тотална проверка на целият "бизнес"-от 1990-до сега.Защото такива като него,пречат на икономиката,съсипват държавата и вярата на хората в институциите.Т,е -те са икономическите терористи,който би трябвало да се преследват с ялата мощ и строгост на законa

2013.08.24 | 11:43

44
Главният ПЛЪХ ТИКВАТА Борисов цвърчи и се мята ! НЯМА спасение !
Калашников

2013.07.27 | 16:27

22
Три вид примати които гласуват за БКП! Първите маймуни са над 80 годишни, които си мислят, че ще възродят СССР. Вторите оранготани са пикли и пикльовци под 25 годинки, разбира се слабоумни. На които бабките им шимпанзета са им промили мозъците и никога не са им споменали, че БКП е ТЕРОРИСТИЧНА сбирщина избила над 1 000 000 българи без съд и присъда! И третите лемури гласуват за бузлуджа, защото са Юда и се продават тялом и духом!

2013.08.24 | 11:42

43
Явно си привърженик на партията, наследница на най-недемократичното крило на бившата БКП - подслушвания с цел поддържане на монополи, разчистване на сметки по най-брутален начин без съд и присъда, абсолютно медийно затъмнение и липса на свобода на словото и печата, нечуван от 1956 г. култ към личността водещ до тоталитаризъм... Ако целите на протестите са връщане към това, то не, Благодаря.
паве по глава

2013.08.24 | 11:41

42
Оставка бе крадци. какво искате а

2013.08.24 | 11:41

41
Четете бе ,герберасти прости ! Искам да ви кажа за времевият хоризонт на Орешарски ? Ще ви разкрия една тайна,между нас да си остане . ОРЕХЪТ щял да управлява цял мандат до 2017 г. ! Какво нахалство, това вече на нищо не прилича !Молете се на СИДЕРОВ да го свали ! СИДЕРА може да съжали ТИКВАТА Борисов .Нали вече го найба ! Или може да му се прииска отново ? Знае ли ТИКВАТА, но трябва да рискува ! ХАХАХАХАХА........
VEST

2013.08.24 | 11:37

39
ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С ЦЕЛ: ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА: СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА

2013.07.28 | 15:45

38
АТАКА ! ПОБЕДА ! АТАКА ! ПОБЕДА ! АТАКА ! ПОБЕДА !

2013.07.28 | 09:23

37
Като гледам акъла на народа и родните ни политици, всяка година ще има парламентарни избори, а старите играчи ще си останат поне още 23 години в парламента и във властта.

Добави коментар

Водещи новини