Общините с дефицит от 150 милиона лева

  • 26 юли 2013 17:38

  • 759
  • 0
Общините с дефицит от 150 милиона лева
©

Общият финансов дефицит на общините е 150 милиона лева. Това обяви в Добрич председателят на Националното сдружение на общините Тодор Попов, предаде БНР.

Тъй като в актуализацията на бюджета не са предвидени допълнителни пари за общините, е подновена инициативата за създаване на съвет за децентрализация. Ще се настоява в бюджета за догодина да бъдат увеличени субсидиите и да се даде повече самостоятелност на общините, каза Попов: "Първото и най важното нещо е увеличаване парите за земеделската субсидия, увеличаване средствата за капиталови разходи, в това число и разходите, свързани с пътната инфраструктура и увеличаване средствата за зимно поддържане и задължително държавата да актуализира всички дейности и разходи, свързани с обезпечаването на държавно делегираните дейности".

Проблем остават и общинските пътища. Те са 65 на сто от всички, но с отпуснатите 50-60 милиона лева общините не могат да запълнят дори дупките, казаха кметове.

Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и, възможно е четвъртокласните пътища да бъдат върнати в републиканската пътна мрежа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини