Предупреждение: Скоро ще има коктейли "Молотов" и смъртни случаи на протестите

  • 25 юли 2013 08:03

  • 8421
  • 35
Предупреждение: Скоро ще има коктейли "Молотов" и смъртни случаи на протестите
©

Скоро ще се стигне скоро до коктейли „Молотов“, ще има жертви, надявам се да не се случва в момента. Това предупреди пред БТВ журналистът Иван Бакалов. Сега сме в икономическа криза, която скоро ще прерасне в политическа криза. Ще дойдат много по-радикални групи, които ще дойдат да чупят.

През 1997 г. имаше организирани агитки, същото се случи и през зимата на 2009 г., каза Бакалов. Той предположи, че скоро кабинетът ще обяви нови мерки и ще заяви намерението си за оставка и насрочването на дата за избори. Журналистът предположи, че е възможно поради някакъв инцидент кабинетът да подаде оставка. Има хора, които са и против протестите и те не са малцинство, смята Бакалов.

Когато полицията реши да направи пробива сред протестиращите започна суматоха зад оградата, разказа Аршалиус Ангелова. Тя работи в авиационна фирма и е на протестите от началото им. Отвътре излязоха едни „Робокопци“ и изместиха обикновените полицаи. Един прекрасен човек ме хвана за гърлото и успя да ме събори. Тя казва, че е хвърлена върху друг човек, веднага след това върху нея е метнат друг протестиращ.

Друга протестираща, адвокатката по авторско право Александра Семерджиева съобщи, че в множеството е имало много провокатори. Тя отрече полицаи да са я удряли. Семерджиева е била много близо до мястото, където е влязъл първия кордон на полицаи и там е имало провокатори, които са я блъскали в гърба. Те викаха на полицаите „защо биете хората“, а търсеха контакт между протестиращите и служителите на реда, недоволства адвокатката.

Според Самуил Михаел извадените плочки до заведението Планет не са умишлено увредени, тъй като на тротоарите често спират автомобили и затова плочките са били разместени. Имам дете на две години и 3 месеца и искам това дете да живее в тази държава. В момента играят много пари, в които участва Русия и е на път да ни заробят икономически. Ако кабинетът не си отиде ще ни натресат АЕЦ „Белене“ и Южен поток, предупреди Михаел.

В предаването се включи и актьорът Ивайло Захариев. Той спаси един от протестиращите от побой. Аз съм възмутен от действията на полицаите, те трябва да бъдат осъдени за насилието, което приложиха след 3 часа през нощта. Захариев обаче е категоричен, че независимо от това ще продължи да ходи на протестите с жена си и детето си.

Последвайте канала на

Novini.bg
8421 35

Коментари 35

Добави коментар

2013.08.01 | 02:27

34
Цялата история с "насилието" е скалъпена за да се избягнат коментариите по тефтерчето с инициалите И.Д.; Ц.Ц. и Б.Б Мисля че тяхното е по-укорно дори от избора на Пеевски. За този избор управляващите се вслушаха в протеста. Хайде сега протестиращите ако са честни да насочат главното си внимание към Герб!

2013.08.01 | 02:29

35
Неможа ли да ръсиш по голяма глупост??!!

2013.08.01 | 02:26

33
Не съм виждал по-мирни протести от тези по света. Вижте какво ства в Турция, Египет, Гърция, Бразилия и т.н. Но не съм и виждал мирен протест някъде да е успял. Затова управляващите не обръщат внимание и наричаха протеста "хепънинг". Чак сега ги забелязаха. Кой ти обръща внимание, ако не направиш така, че обществото да те забележи насериозно.

2013.08.01 | 02:26

32
СерГЕЙЧО не смее да подаде оставка, защото е обещал на руснаците да се строи АЕЦ Белене и знае, че ще се повтори случая Луканов, ако не изпълни обещанието си !!!!

2013.07.25 | 22:41

28
ТОЧНО ТАКА !

2013.08.01 | 02:25

31
Я се скри бе мръсен комунист, само в главата на червен боклук като теб може да се раждат такиви мисли,единствено ако хора от твоята порода вече сте ги планували

2013.07.26 | 08:40

30
Тези хора нямат нищо общо с термина протестиращи,това са изгонените от сладките служби калинки на герб,които сега вилнеят по улиците.И какво като използват молотов-полицията да ги гледа ли.Белезниците и айде в ареста,а оттам в съда.Каква е тази криворазбрана толерантност към вандали в държавата ни?

2013.07.26 | 08:40

29
Какво още? Нали "МЕСИЯТА" се е върнал в Парламента... Стига!!!
Чарлз Бронсън

2013.07.25 | 22:41

27
ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ИМА ТИЯ КОКТЕЙЛИ ! ! ! .... КОГА И ДА УТРЕПЕШ КОМУНИСТ , ВСЕ Е КЪСНО ! ! ! ..... /// ДО ГО ТУРНА НА МАЙКА МУ НА " БОЗДУГАН " В ЛАЙНЕНИЯ ГЪЗ ! ! ! ..... УРОД ! ! ! ...

2013.07.25 | 22:40

26
Боздуган=Любо Ангелов едно и също лице са.

2013.07.25 | 15:15

3
ГЕРБ=КРАДЦИ И ГЕНОЦИДИСТИ,ЕДНО И СЪЩО СА!
Кали

2013.07.25 | 22:40

25
,,Молотов,, ще има само,ако групички като тия на Сидеров бъдат пуснати между демонстрантите.И ало модератора,не спирай мненията ми .В това което спряхте нямаше и една нецензурна дума,а тия които пишат к-ви и т.н тях ги публикувате.

2013.07.25 | 17:33

24
ЛИЦЕМЕРНО и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО под претекст,че уреждат въпроси и ИМОТИ на българската православна църква, с проектозакон се подготвя пълна автономия на мюсюлманските институции /мюфтийствата/.Много бързо и тихомълком на 16.07.2013г. от ДПС, БСП и Атака е внесен законопроект за Изменения в Закона за вероизповеданията. Предлага се всички религиозни институции да станат напълно автономни, като за тях гражданските закони и конституцията няма да важат. Ако мюфтийството извърши закононарушения ще ги решава само шериатския съд!На практика мюфтийствата ще могат да изземват имоти заграбени от Османската империя по време на турското робство, които считат за свои. Малък пример – Археологическия музей в София е бил джамия. Държавата се лишава от възможността да се защитава, защото няма да са валидни гражданските закони, а шериатския съд! В ход е план за безпрепятствена ислямизация и отцепване на територии от България!!!

Добави коментар

Водещи новини