Протестиращи: Исканията ни са ясни

  • 25 юли 2013 07:21

  • 2122
  • 6
Протестиращи: Исканията ни са ясни
©

Определено смятам, че има някакви сили, които се опитват да влияят на протеста. Тези хора могат да идва както от опозицията, която иска оставката на правителството, така и от управляващите, защото по този начин ще се компрометира протеста. Това заяви Димо Господинов, един от участниците в протестите в сутрешния блок на БНТ по повод полицейското насилие при обсадата на парламента във вторник.

Според Кирил Радев, друг протестиращ, въпреки насилието във вторник хората на площадите са същите."Разказаха ми как полицаите са гонили едно момче, което докато бяга е вадило камъни от джобовете си. В един момент започнаха да се хвърлят камъни като по команда, а ние през цялото време крещяхме "Не с камъни". Той попита защо ги е нямало полицаите антиконфликт. 

Попитан дали е видял някакви инструменти, с които да се вадят плочките, той заяви, че не. "Но логично разсъждавайки не е трудно да се извадят плочките, защото те са разместени от колите, които паркират там", каза още той.

На въпрос дали има задкулисие Господинов заяви, че хората са реагирали срещу едно скандално назначение. "Няма как ние да протестираме, а задкулисието да си каже: "Дайте да ги оставим". Ясно е, че има политици и кръгове, които се опитват да яхнат протеста и да го насочат в определена посока", каза още той.

Исканията са ясни, те са за оставка, каза още Радев.

Ние правим нещо, което е нормално за демократичния свят. Най-демократичната вършика е, че когато се направи грешка - пляс през ръцете. После следва оставка, ако не се поучат. Ако ги оставим те да минат е все едно на изпит по история да не знаеш кой е Ботев или Левски и да те оставят да продължиш, каза още Господинов.

По думите на Радев следващата стъпка идва чак след като се подаде оставката.

Политиците имат избор - или се съобразяват с гражданите, или си заминават, каза Димо Господинов.

Последвайте канала на

2122 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.07.25 | 14:54

2
Какви са тия наркомани бе кой въобще им обръща внимание!?
AN

2013.07.25 | 14:54

6
ti li im prodava6 drogata

2013.07.25 | 14:54

5
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ! УСЕДНАЛОСТ НА ГЛАСУВАНЕТО-за да няма изборен туризъм и забрана на дописване на избирателните списъци ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !

2013.07.25 | 14:54

4
Аз съм ГРАЖДАНИТЕ а не Протестчето вандалско и желая да се спазва ЗАОНА и кабинетът на Орешарски да работи.
abv...

2013.07.25 | 14:54

3
RAZBIRA SE,4E ISKANIJATA VI SA JASNI-TIKVO4A PRODAJNIK TRJABVA DA VZEME CJALATA VLAST !
НИКИ

2013.07.25 | 14:53

1
ВСИЧКИ ТИКВИ В ПАНДЕЛА

Добави коментар

Водещи новини