Юристи: Вина за снощните сблъсъци носи вътрешният министър

  • 24 юли 2013 15:58

  • 2699
  • 6
Юристи: Вина за снощните сблъсъци носи вътрешният министър
© Булфото

Нареждането депутатите да бъдат изведени от Народното събрание с автобус и то през мястото с най-голяма концентрация на протестиращи е знак или за непрофесионализъм, или за търсена конфронтация с протестиращите.

Такава позиция заявиха юристи - участници в стълкновенията около сградата на парламента, предаде БНР. "Вина за случилото се през нощта носи вътрешният министър, а не редовите полицаи, които също са жертва", убедена е адвокат Ася Стоянова. "Експлоатиране на труда на полицаите, неизпълнени обещания за компенсиране на труда им, без никакво съобразяване с това, че те не почиват. В тази ситуация-едните без почивка и другите, които са тотално игнорирани, нормално е след 40 дни това да се случи", обясни Стоянова.

Адвокатът Александър Стоянов също подкрепи колежката си. "Как г-н Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола стигна до това решение - да се опита да изкара депутатите вътре по този начин, директно през протестиращите, не се ли замисли какво ще причини", попита Стоянов. Адвокат Милен Шопов заяви, че при разговор някои от полицаите на площада са споделили, че на тях самите е ясно, че акцията по извеждането на депутатите е обречена на провал. "Първо хората не искат да ги пуснат да излязат и второ физически тази маса от хора няма къде да бъде избутана, за да даде място на такава огромна техника. Изходът от този опит беше абсолютно предизвестен", категоричен беше Шопов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2699 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
баба гицка

2014.01.21 | 03:23

6
комунисти-терористи --- за да сте на власт сте готови да избиете народа си, ГОСПОД ДА ВИ ПЛАТИ ЗА ПОДЛОСТТА И ЛЪЖИТЕ
В.Иванова-Видин

2014.01.21 | 03:23

5
Хубавицата Ася,която се представи за адвокат и че е от Видин-искам да заявя,че във Видин никой не я знае и познава.Никой не я е упълномощил да говори от името на жители на Видинска област.Уточняваше как са събирали подписи в подкрепа на Орешарски в селото на баба й.Убедена съм ,че баба й се срамува от нея и от глупостите ,които наприказва.То бива бива ,ама...нашлО,па се зашлО..както казваме тук
СВАТБЕНАТА АГЕНЦИЯ

2014.01.20 | 21:27

4
...и натоварени като сватбари в тоя бял автобус!!! ОСТАВТКА! ВЪН!

2014.01.20 | 21:26

1
Платените ла*на - пишете колкото искате - оставка няма да има! Никой не ви ще боко Тиквата, вече достатъчно време тероризираше страната!
do 3

2014.01.20 | 21:26

3
Майка ти е платена като магистрална жрица.Беден си се родил и такъв ще умреш.Комуняга завистлив
до 3

2014.01.20 | 21:26

2
Платена е маЙка ти

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини