Кабинетът създаде фирма заради летище "Балчик"

  • 03 август 2011 21:02

  • 1058
  • 0
Кабинетът създаде фирма заради летище "Балчик"
©

Нови стъпки предприе кабинетът в изпълнение на обещанието на премиера пред бизнесмени военното летище в Балчик да се използва за туристически цели.

Само два месеца след визитата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в ново голф игрище край Каварна летището вече е под управлението на нова държавна фирма - "Летище Балчик". Еднолично дружество бе създадено с решение на кабинета, след като миналия месец държавата иззе имота от военните и го прехвърли за управление на транспортното министерство, пише  "Сега".

390 000 лв. е уставният капитал на дружеството, обявиха вчера от кабинета. Самият терен не е включен в капитала, защото имотът е публична държавна собственост, която не може да се апортира. По същата причина ремонтът на летището вероятно няма да бъде възложен на новата фирма, а ще се прави от транспортното министерство, защото за него са нужни около 30 млн. лв. и държавата не може да ги предостави директно на дружеството.

От официалното прессъобщение не става ясно с какво точно ще се занимава бъдещата фирма. Очаква се самото летище да бъде концесионирано.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини