Граждани се оплакват от некоректен строителен предприемач

  • 22 юли 2013 17:58

  • 1138
  • 0
Граждани се оплакват от некоректен строителен предприемач
©

Близо 30 души от Русе създадоха инициативен комитет, за да получат платените от тях и недовършени апартаменти от строителен предприемач. Сградата на фирма "Корал ИВ" е почти готова, но върху част от жилищата има банков запор, разказва БНТ.

Според хората те имат обещания от строителя Светлозар Косев, че чрез продажбата на други сгради той ще може да приключи строителството на обекта.

Мюлкюше Ниязи купила преди пет години магазин от 30 квадратни метра за близо 65 хиляди евро. Жената подписала предварителен договор, според който преди три години е трябвало да получи готовия търговски обект. От тогава до сега обаче слуша само празни обещания.

"Имаме много безсънни нощи, защото сме дали много пари. Три години тук нищо не се случи, даже вече няма представителство на фирмата в Русе", сподели потърпевшата.

Галин Иванов разказа, че със съпругата му имат нотариален акт за собственост на жилище, но реално не могат да го ползват, защото сградата не е довършена.

"Ние, които сме десет човека с нотариални актове, дори и да искаме да си я довършим, не можем да я направим, защото има кредит към банката", добави той.

Управителят на фирмата не скри, че има финансови затруднения, за да завърши строежа. "В момента има други налични апартаменти с акт 16, които се продават, за да могат приходите от продажби да освободят тежестите, които възпрепятстват прехвърлянето на апартаментите в Русе. Аз предполагам, че до два - три месеца ще се разпродадат нещата", каза той.

Освен към купувачи, строителят е натрупал задължения и към фирми подизпълнители. За тях били подготвени апартаменти "на бартер", които обаче също не са довършени и над които също има запор.

Последвайте канала на

1138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини