Започна работа Антиправителствена пресслужба

  • 22 юли 2013 15:00

  • 1442
  • 2
Започна работа Антиправителствена пресслужба
©

От днес започна да работи Антиправителствената пресслужба, в която са включени бивши и настоящи журналисти - доброволци. Целта им е да организират редовни срещи с експерти по актуални теми и да дават точна и обективна информация за протестите. Първата пресконференция на открито пред Народното събрание беше за актуализацията на бюджета.

Антиправителствената пресслужба е зле организирана, но мотивирана, обясни Николай Стайков, който е бил журналист до 2007-а година. "След като правителството има своя информационна служба, най-нормалното нещо е протестът, който иска оставката на това правителство, да има също своя информационна служба. Не сме организирани от никого. Работим изцяло на доброволен принцип", добави той.

Първата дискусия на службата провокира протестиращите да наобиколят импровизираните маси и столове, встрани от паметника на Цар Освободител, за да чуят коментара на икономиста Георги Ганев за актуализацията на бюджета. "Ще привлекат един милиард дълг, с половин милиард ще увеличат фискалния резерв, другият половин милиард ще харчат за разни неща. Тези разни неща, които са споменати в мотивите, се сумират докъм едни 100 милиона и остават едни 400 милиона, за които нямаме никаква представа как ще се харчат. Единственият начин, по който на мен ми изглежда реалистично толкова много пари изведнъж да се наложи да се дадат на фирми, е по добре познатия ни олигархичен принцип - взимаме едни пари назаем и ги раздаваме на едни наши хора", коментира Ганев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
MAHNETE TEZI V PARLAMENTA !!!!!

2013.11.15 | 16:25

2
Ei , XORA ....... BOG DA PAZI BALGARIA !!!!! MAHNETE TEZI UPRAVLIAVASHTI .....

2013.07.23 | 07:31

1
Ами добре,нека си работи тази пресслужба.Използвайте си идеите като протестирате и каните икономисти.НО чета,че Ганев и Георги АНГЕЛОВ работели към някакви организации като Отворено общество и др.Снощи прочетох от в.СЕГА/от форума/,мнение на друг икономист за бюджета и този 1млр.,който ще теглят.Оказа се,че е добър ход за икономиката ни и бизнеса.Съвсем ни направихте на луди кой какво иска и защо иска.

Добави коментар

Водещи новини