Фандъкова: Не искам София да заприлича на Истанбул

  • 22 юли 2013 07:50

  • 1123
  • 4
Фандъкова: Не искам София да заприлича на Истанбул
©

Повече от месец по улиците на София хората изразяват своята гражданска позиция. Няма как да няма напрежение, особено когато няма кой да ги чуе. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод протеста в столицата.

Благодаря на полицията и на СДВР за тяхната работа, каза още тя.

Не приемам твърденията на колегите от БСП, че не се прилага член 13 от Закона за общественият ред. Не искам София да заприлича на Истанбул, като полицията използва всички методи, за да разпръсне чрез всички методи протестиращите. Не трябва да се прилага сила, нещата трябва да стават мирно, смята градоначалникът на столицата. 

На въпрос дали протестите в София са законни, тя отговори, че това е спонтанно събиране на хората, което е организирано от хората в социалните мрежи. Няма организатори, с които да се свържем и да обсъдим маршрута, каза Фандъкова.

Зоната около НС, която е по Закон, е утвърдена от мен. Но не съм разрешавала разширяването й. Не е лесно в тази ситуация полицията да вземе най-правилните решения, но те се опитват да го правят. Постоянно съм във връзка с органите на реда и съм имала няколко срещи с вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, каза още кметът на София.

Попитана за това дали има проект за крематориум в София, тя заяви, че няма такъв проект и няма да допусне да има. Най-нормалното нещо е да се изграждат гробищни паркова и те се правят по закон, каза още тя.

Последвайте канала на

1123 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.22 | 15:15

4
Така ли е казала наистина? Фандъкова, току що спечели гласовете на всички истински български патриоти!

2013.07.22 | 15:15

3
Абе, ти не искаш в София да стане ,като в Истамбул ,но наследниците на БКП мечтаят за това ,мечтаят да видят - как жълтите павета се оцветяват в червено ,от кръвта на протестиращите. Как водни оръдия /а,защо само водни?/ повалят на земята майки с деца ,как полицията и жандармерията ,разбиват с палки глави на протестиращи. Как конете на конните полицаи, тъпчат хора с копитата си. Колко приятно ,нали Другари. И как славно напомня на 09.09.1944 г. Така се защитава властта на Комунистите ! "С кръв сме я взели ,без кръв - няма да я дадем!" Такива ми ти работи . НАРОДЕЕЕ ???
Боздуган

2013.07.22 | 15:15

2
Само за 2 месеца ГЕРБ отиде по дяволите ,нищо не остана,освен кандидат затворници ! Престъпна шайка от бандити,убиец на върха, крадци и лъжци ! И това благодарение на ЕДИНСТВЕНИЯ ГЛАС НА СИДЕРОВ ! ГЕНИАЛЕН ХОД ! Ще остане завинаги в историята на България !
Фандъкова кукла на конци

2013.07.22 | 15:15

1
Фандъкова кукла на конциacdbac affect

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини