Ден 37: Антиправителствен маратон - Лумпен умора няма

  • 20 юли 2013 19:39

  • 10051
  • 122
Ден 37: Антиправителствен маратон - Лумпен умора няма
© Булфото

Стотици протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски в блокираха движението на площад „Независимост”. Протестиращите развяват български знамена, скандират „оставка”, „мафия”.

Сред издигнатите плакати има и такъв с надпис „Партии – не, проекти – да”. Една част от протестиращите организират маратон под мотото „Бягаме за България”. Той е организиран в социалната мрежа и е с начална точка Българска народна банка, площад „Независимост”.

Маршрутът бе осъществен по булевард „Цар Освободител“, булевард „Левски“, площад "Александър Невски", улица „Раковски“ и отново булевард „Цар Освободител“. Има и разрешение от Столична община за провеждане на маратона. В него ще се включат предимно млади хора и на тениските им са закачени надписи: „Лумпен умора няма”, „Днес бягаме ние, утре – вие” и „Без тлъсти сметки и тлъсти политици”. По време на маратона с участниците ще се движат полицаи с мотори и патрулки, които ще спират движението.

Група протестиращи се появиха маскирани като личности от политическата сфера – Волен Сидеров, Лютви Местан, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Слави Бинев и Искра Фидосова, която държи в ръка тефтерче с инициали И.Ф, Мая Манолова. Те държат мегафон, пред който скандират „Ние сме организаторите на протеста”, „Всички вие сте платени” и „Разотивайте се парите свършиха” и раздаваха салфетки приличащи на евро на журналистите, защото според тях те са платени.

Протестиращите са издигнали лозунги, на които пише: „Народът е силен, когато е единен”, „Аз съм доктор Просетков, лекувам комунисти, апетити и депесари”. На един от плакатите е нарисуван домат и под него пише „Подай оставка - спаси домат”.

По данни на полицията около 1000 са протестиращите на Ларгото в центъра на София към 20.00 часа. От началото на протестните действия до този момент няма регистрирани инциденти, нито нарушения на обществения ред, отбелязаха от МВР. Полицейските служители се грижат за охраната на протеста и имат готовност да реагират на сигнали за провокации и нарушения.

Към 21.00 недоволните граждани стигнаха до Орлов мост и движението за автомобили беше блокирано. Сред издигнатите плакати има такива, на които пише: „За мен е въпрос на чест да съм тук”, „Буруджиева, ела да решаваме тестове за интелигентност”, а върху снимка на Пламен Орешарски е изписано „Отворете си очите, преброени са дните ви”. Недоволните граждани скандират „мафия”, „оставка”. Друга по-малка група протестиращи остана пред сградата на Народното събрание, където е засилено полицейското присъствие. Движението в района на Министерски съвет се осъществява свободно.

Антиправителственият протест в Пловдив тръгна в два лъча. Единият лъч от пешеходци тръгна от площад "Стефан Стамболов" по Главната улица към кръстовището на Чифте баня с познатите скандирания и лозунги. В същото време по възловите булеварди на града тръгнаха десетки велосипедисти. В началото те обиколиха фонтана с пеликаните пред Община Пловдив и се отправиха по предварително обявения маршрут. От началната точка тръгнаха около стотина души- половината от тях са колоездачите, а останалите шестват както всяка вечер по пешеходната зона в центъра на града. Около 20.00 часа двата лъча се очаква да се съберат отново.

Последвайте канала на

10051 122

Свързани новини

Коментари 122

Добави коментар

2013.07.22 | 12:38

122
Аз не съм избирател на АТАКА ,по-скоро съм за БСП,но бих ви казал:проклети да сте вие,тъпите прости протестиращи, които за нищо не стават, вие сте боклук,които трбва да го изхвърлят наи-сетне!

2013.07.22 | 12:38

120
Какво да кажа за вас.протестиращите-аз съм от БСП,не от АТАКА,но мога да кажа че вие протестиращите сте шепа хора които са платени от Бойко тиквата,вие сте лумпени и сте една камара боклук!
Христина Ананиева -Добрич

2013.07.22 | 12:38

121
Защо коментариите от № 187 до № 190 вкл.са абсолютно с едно и също съдържание и то само за 4 минути ? Сигурно сте привърженик на количествения коментар ,като не държите на качеството им.Така Вие много хитро манипулирате гражд . общество,но няма да успеете.Сега протестиращите са повечето млади хора,които са много умни и с висок интелект.

2013.07.22 | 12:38

119
БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.НИЕ СМЕ СЪС ВАС,БЪЛГАРИЯ Е СЪС ВАС.СМЪРТ ЗА ЧЕРВЕНО-ЧИТАШКО-МАНГАЛСКАТА МАФИЯ.

2013.07.22 | 10:36

118
Какво да кажа за вас.протестиращите-аз съм от БСП,не от АТАКА,но мога да кажа че вие протестиращите сте шепа хора които са платени от Бойко тиквата,вие сте лумпени и сте една камара боклук!

2013.07.22 | 10:36

117
Какво да кажа за вас.,протестиращите-аз съм от БСП,не от АТАКА,но мога да кажа че вие протестиращите сте шепа хора които са платени от Бойко-тиквата,вие сте лумпени и сте напушени с марихуана!
7

2013.07.21 | 23:09

109
а аз мога да те продам за овца в арабския свят

2013.07.22 | 10:36

116
Какво да кажа за вас.,протестиращите-аз съм от БСП,не от АТАКА,но мога да кажа че вие протестиращите сте шепа хора които са платени от Бойко-тиквата,вие сте лумпени и сте напушени с марихуана!

2013.07.22 | 10:35

115
Не знам кои са мирните лица на протестите, не знам също защо тези фотографи пускат само личица на дечица със знаменца. Днес от личен опит се убедих, че протестиращите са водени от агресивни изроди, които липсата на психиатрична помощ не може да въдвори където им е мястото. И странно – никой не иска да пуска такива кадри.

2013.07.22 | 10:35

114
Рожба на убийци си Татяна Буруджиева от БСП ... На 13 февруари 1943г. е застрелян ген. Христо Луков – български офицер с богата политическа биография и забележителна 30-годишна военна кариера, герой, двукратен кавалер на ордена „За храброст" от нелегалния комунист Иван Буруджиев пред скромния си дом, къщичка някаква, с нищо не подсказваща че вътре живее бивш министър, генерал, човек с огромно политическо влияние. Убит е пред очите на малката си дъщеричка, която изтичала да отвори вратата.ЕТО ТАКИВА СТЕ ПОВЕЧЕТО управлявашти в БСП.ДПС

2013.07.21 | 16:52

107
Цвъки преди се яавяваше кръстител на полицейски операции,а сега на протестни!Ако не друго,то му признавам,че е страхотен пропагандатор.Ако беше в рекламния бизнес в съдружие с Боко,щяха да са ненадминати!Иначе са за затвора!

2013.07.21 | 23:12

113
ВИЕ СИ МИСЛЕТЕ ДАЛИ ВАШИТЕ СТАРИ ВРАГОВЕ - БСП С ДПС ЩЕ ВИ ПОЖАЛЯТ НАКРАЯ. СПОРЕД МЕН НЯМА. ТЕ ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С ВАС.

2013.07.21 | 23:11

112
СИДЕРОВ ПОМНИ ЛИ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ, КОГАТО ТРЪГНА КЪМ СТУДИОТО НА БТВ И ТАМ БЯХА ХОРА ОТ БСП И ДПС И ТЕ СИ ТРЪГНАХА КАТО ГО ПОДИГРАВАХА ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА МУ ОТНЕМАТ ОТ ВРЕМЕТО. ГЛЕДАХА ГО КАТО ЧУМАВ. И ТОЙ СЕ ПРЕДАДЕ НА ТЕЗИ ХОРА, КОИТО МУ СЕ СМЕЕХА И ГО НАРИЧАХА КАК ЛИ НЕ.

2013.07.21 | 23:11

111
Аз не съм избирател на АТАКА ,по-скоро съм за БСП,но бих ви казал:проклети да сте вие,тъпите прости протестиращо които за нищо не стават вие сте боклуци бе що не се разложите аааа???

Добави коментар

Водещи новини