36-ти ден недоволство: Лъвов мост бе блокиран

  • 19 юли 2013 18:35

  • 6912
  • 75
36-ти ден недоволство: Лъвов мост бе блокиран
© Булфото

Веднъж хванал се на хорото, трябва да го играеш докрай. И ще го играем, докато правителство и парламент ни карат да го правим. Това заяви в ефира на БТВ един от протестиращите срещу кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 пред сградата на Министерския съвет.

Такива поводи ни се дават всеки ден. За протестите ни стимулират решенията на управляващите, които могат да бъдат квалифицирани като такива в разрез с клетвата, която дадоха при встъпването си в длъжност. Тогава те обещаха, че при всичките си действията ще се ръководят от благото на народа, подчерта недоволният гражданин.

На място вече започват за 36-ти път да се събират граждани.

Основната тема, която се обсъжда на площада, са новите назначения на ключови позиции в страната.

Любомир Николов, писател и преводач, смята, че назначенията на новия шеф на ДАНС и на Александър Методиев са много съмнителни. В момента са огромни апетити за европарите. Но докато това правителство е в конфронтация с всички, няма да ги получи, категоричен бе той.

Засега протестът е спокоен.

Протестиращите скандират "Оставка". Техните лозунги зоват, че "Чиста и свята република се гради от чисти хора. Незабавна оставка!" и "Орешарски - правителство на тройните комисионни".

По данни на МВР, към 19:30 ч. протестното множество наброява 1 500 души.

Повече от час те останаха пред сградата на МС, където скандираха "Оставка", "Мафия" и освиркваха кабинета "Орешарски". Шествието в момента се движи по бул. "Мария Луиза" в посока Централна гара. За първи път в 36-тия ден от антиправителствените протести хилядите протестиращи тръгват по булеварда. За всяко ново назначение те обещаха нов маршрут - протестен марш.

По данни на МВР, към 20:00 ч. 3000 души са се включили в шествието.

Малко след 20:00 ч. протестиращите блокираха движението при Лъвов мост. Около 20:25 ч. шествието достигна до Централна ЖП гара. Движението по бул. "Мария Луиза" и ул. "Веслец" бе блокирано.

Шествието бе съпровождано от екипи на полицията.

Протестиращите в столицата, които преминаха през локалното пътно платно, което е пред входа на ЖП гарата, се връщат към централната част на града. Насочиха се към Сточна гара.

Протестното шествие в столицата достигна до паметника на Васил Левски, където протестиращите и изпяха националния химн. Шествието продължи към Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Пред НС се изви протестно хоро.

Към 22:15 ч. около 300 души продължават протеста пред сградата на парламента. Движението от кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковска" до Орлов мост е блокирано за автомобили.

На Орлов мост хора са насядали по пътното платно, други играят федербал.

На паметника на Цар Освободител е закачен голям лозунг, на който пише "Оставаме пред парламента до оставка".

Бургазлии и тази вечер се събраха пред сградата на общината, за да покажат недоволството си от управлението на страната. Протест имаше и в Сливен.

Пловдивчани се събраха на антиправителствен митинг. Те проведоха шествие до Джумая джамия, като скандираха "робски народ" и "заспал народ". Протестиращите призоваваха хората да се присъединят към тях.

Във Варна подеха подписка в подкрепа на президента Росен Плевнелиев и срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. До 19:00 ч. бяха събрани няколко десетки подписа.

И днес в морския град се проведе пореден протест срещу кабинета.

Последвайте канала на

6912 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар

2013.07.23 | 12:09

75
дойде време да си купуваме калашници,смърт за комунистите
стандартен български депутат

2013.07.23 | 12:08

74
АТАКА ! ПОБЕДА ! ПАТРИОТИ ! ДА ЖИВЕЕ БСП И ДПС.САМО НФСБ.СДС СДС СДС.ГЕРБ С ТЕБ СМЕ ПО-СИЛНИ !!!
TERMINATOR

2013.07.20 | 23:08

73
Моля ??? 36-ти ден ? Абе вие на работа не ходите ли бе безделници такива а ? За вас черква няма ли а ? Виж ги само - играели хоро, играели федербал... ами това са хора без работа, на които не им трябва да работят, но въпреки всичко от някъде имат странични доходи и ТО Е ЯСНО ОТ КЪДЕ !!! Пречите на хората да ходят на работа, пречите на линейките да минават, я марш всичката измет по дупките безделници мързеланковци такива. Някакви си там 2000 човека, вие не сте държавата вие сте ПЛАТЕНИ шепа безделници, а зад вас стоят 7 000 000 жители ! А бе няма ли полиция да ги измете тия бе, ало полицаите действайте както в Турция, мачкайте и разчистете БОКЛУКА от улицата и да ни оставят да ходим на работа нормално. А да забравих не било хуманно, полицейско насилие, да забравих за това..... Ами тогава ние 7 милионната тъпла ще ви изметем шепа мишоци такива !
христо

2013.07.20 | 23:06

72
Гадни продажници, българия е зад правителството.. оставете го да работи!

2013.07.20 | 22:42

68
В никакъв случай! Работата на правителството е против интересите на България. Съставено е с чужди и купени гласове и не е избраното от българите. Имащите право на глас българи - в страната и чужбина са почти 7 млн. от тях са гласували 1,35 млн за БСП и ДПС. Взимайки предвид факта, че ДПС са прочути с факта, че купуват гласове и организират изборен туризъм, се оказва, че 5.65млн пълнолетни български граждани по никакъв начин не подкрепят това правителство. Тези, които го подкрепят са циганите и пенсионерите. Дори турците не го подкрепят (справка: район Кърджали има 222 099 човека в списъците си, от които гласували са 81 220, от тях за БСП и ДПС общо около 45 хил) А и България се пише с главна буква винаги. Който изписва името на родината си с малка буква, очевидно не е ангажиран с добруването на страната си нито емоционално, нито морално, нито никак.
Хахаха

2013.07.20 | 22:43

71
Гамени долни и платени сте!!! Подметки на една залязваща илюзия, наречена ГРОБ!!!! България е зад Орешарски и правителството!!!
Анти

2013.07.20 | 22:43

70
Вие не сте мнозинство, не сте и обективен глас на малцинство, а само една шепа платени боклуци!!! България е зад правителството!!!!
GH

2013.07.20 | 10:38

9
VIARNO E TCHE NIE NE SME ZIALA BULGARIA,NO NIE SME HILIADI, A 76% OT BALGARSKIAT NAROD NI PODKREPIA.VIE STE 20-30TCHOVEKA PRED NDK S BASTUNI I PATCHERIZI I STE KATO ZAMBI OT MINALI STOLETIA. PITAM VI NIAMATE LI SRAM OT DEZA I NAROD. ZELIAT SVIAT VI GLEDA I VI SE PODIGRAVA JALKI PRODAJNIZI.

2013.07.20 | 22:43

69
Аре престанете с тия блокади бе лайнари долни такива не мога ни да стигна до работата ни да се прибера а вие па червени педерасти стига сте спамели навсякъде
nm

2013.07.20 | 22:32

57
BALGARTCHE SE AZ NARITCHAM,AMA BALGARSKI NE ZNIA I NARODA SI PRODAVAM ZASHTOTO KOMUNISTITE MI PLASHTAT. NAUTCHETE SE DA PISHETE I TOGAVA PRAVETE KOMENTARI,JASHTOTO STE JALKI PRODAJNIZI NA TOVA PRAVITELSTVO.
ТЕ КОМАНДВАТ ПАРАДА! НЕ ПОЛИТИЦИТЕ!

2013.07.20 | 22:37

67
Братя и сестри от ПРОТЕСТИТЕ.защо пропускате самозабравилата се мутра от Ораново?-Ето срещу такива преяли се, местни дерибеи трябва да сме непримирими.Защото те оформят мракобесната картина в държавата.Тези "захранват" всички партии,за да си спечелят правото за "ненаказуемост"тези са местните 'олигарси",по- страшни и от енергиината и банкова мафии,защото са хиляди и в сянка.В коя цивилизована държава,някой ще си позволи подобна арогантност,спрямо ресорен министър-представител на държавата(т.е на народа).Страшният извод е,че такива уроди,а те са хиляди,са убедени в своята сила и ненаказуемост.Защото ние-обикновените хора им позволихме,уж в името на "измислена площадна демокрация" да ни ограбят тотално.И горчивата истина е,че те са извън контрола на държавата.Елементарно е като въпрос,но тази мина наследствена ли е,завод за фуражи,месопреработвателна фабрика в Перник,конезавод,и като капак на мутренска наглост, заграденият язовир в с.Извор с надпис"Частна собственост"-непосредстено до къшата му.Ако има истинска власт в държавата,нека НАП,АП,и всички ведомства,да му извършат тотална проверка на целият "бизнес"-от 1990-до сега.Защото такива като него,пречат на икономиката,съсипват държавата и вярата на хората в институциите.Т,е -те са икономическите терористи,който би трябвало да се преследват с цялата мощ и строгост на закона.Иначе,ще си скачате по площадите перманентно.Няколко стотици уроди,като този ще ви подменят вота на местно ниво,както им е угодно,защото използват най-безотказното оръжие-ГЛАД И МИЗЕРИЯ!!!
ББ

2013.07.20 | 22:36

66
Изроди и отрепки ГЕРПедерски сте. Пияни и надрусани сте. Малко сте. Платени сте. Незабележими сте!!! България над всичко!!! България зад правителството!!!
Мнозинство

2013.07.20 | 22:35

65
Няма да успеете, защото сте малко, платени сте и сте подметки на претъпна клика!!!! България иска да разобличи далаверите на ГРОБ и затова е зад г-н Орешарски!!! Искате промяна – гласувайте през 2017-та!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини