От 15 години в България няма отнет лиценз на таксиметрови фирми

  • 18 юли 2013 15:25

  • 1339
  • 0
От 15 години в България няма отнет лиценз на таксиметрови фирми
© Getty Images/Guliver

От 10 - 15 години в България няма нито едно отнето разрешение за осъществяване на дейност на таксиметрова компания. В момента обаче тече процес по отношение на отнемането на лиценз на една от компаниите. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Валентин Божков на заседание на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения на тема „Безопасност на движението по пътищата при осъществяване на таксиметров и автобусен превоз на пътници”.

Божков постави акцент върху инцидента през изминалата седмица, при който таксиметров шофьор връхлетя върху спирка на градски транспорт в столицата и рани 12 души, като една от пострадалите по-късно почина.

Валентин Божков изброи мерките и необходимите промени в сферата на таксиметровите превози, като отбеляза, че трябва да бъде въведен вид патент върху таксиметровата дейност.

„Необходимо е и таксиметровите шофьори да дават всяка година информация за своето състояние. Не може един водач, който е постъпил през 2001 година, да не е предоставил повече информация, тъй като той може вече да е осъждан няколко пъти до сега”, коментира още Божков. Той определи като проблем и това, че в момента разрешението за водач на таксиметров автомобил е безсрочно, което според Валентин Божков трябва да се промени.

Последвайте канала на

1339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини