Български военни заминават на международно обучение в Германия

  • 18 юли 2013 14:45

  • 2799
  • 1
Български военни заминават на международно обучение в Германия
©

Военнослужещи от военно формирование 52740 в град Хасково ще участват в едномесечно международно обучение в Тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия, което започва в началото на следващата седмица.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Ротата в състав от около 100 военнослужещи е с командир капитан Георги Томов. Обучението ще допринесе за усъвършенстване на уменията за работа в международна среда, обмяна на опит по изпълнение на задачи, техники и процедури за подобряване на оперативната съвместимост и изграждане на подходящи отбранителни способности за противодействие на съвременните предизвикателства, рискове и заплахи.

Тренировката се провежда в изпълнение на плана за съвместна българо-американска подготовка през 2013 г. и постигнатите договорености със Силите на САЩ в Европа във връзка с прилагането на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за сътрудничество в областта на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.19 | 01:28

1
Е КОМУНЕТА, БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ ЩЕ ТРЕНИРАТ СЪС СЪЮЗНИЦИТЕ ОТТ ГЕРМАНИЯ И САЩ!

Добави коментар

Водещи новини