На кафе пред парламента (обновена)

  • 17 юли 2013 08:48

  • 1877
  • 10
На кафе пред парламента (обновена)
© Булфото

Няколко десетки протестиращи  се събраха и тази сутрин "на кафе" пред парламента. Те освиркват сградата на Народно събрание и скандират „оставка”.

Протестиращи велосипедисти отново преминаха покрай сградата на парламента, спряха се за момент и с викове „Оставка” подкрепиха протеста.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят: „Гражданите да избират министри и всички висши длъжност”, „Как да ви обичам на инат”, „Блокада на парламента”, „Урок номер 7: Фасадната демокрация не е демокрация”.

И тази сутрин гражданите, които се включват в протеста, получават безплатно кафе, като инициативата гласи: „Кафето е от нас, оставката е от тях”. Протестиращите могат да си вземат и баница и кисело мляко, които се раздават безплатно. Полицейското присъствие е засилено, като загражденията достигат до храм-паметник „Александър Невски”. Протестиращи има и на задния вход на Народното събрание.

Около 30 - тина човека са се събрали и на гърба на храм - паметник "Ал. Невски". Целта им е да не бъдат допуснати депутатите до сградата на НС. Протестиращите обаче пропускат всякакви други автомобили, които не превозват народни представители. Покрай тях минават туристи, които се снимат за спомен с насъбралите се недоволни.

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова не успя да влезе от служебния вход на парламента. При опит да заобиколи, тя бе посрещната от протестиращите, които започнаха веднага да я освиркват, да използват нецензурни думи към нея, и да искат оставка. На въпрос, какво им е казала, Мая Манолова заяви, че просто не е могла да влезе от служебния вход и търси начин да влезе в сградата на Народното събрание. Полицаите й направиха път и тя премина през загражденията. Протестиращи има около цялата сграда на Народното събрание: пред сградата на парламента, до служебния вход и до паметника на Цар Освободител. На няколко пъти протестиращите пред Народното събрание се опитаха да блокират движението по бул. "Цар Освободител", но полицията не им позволи. Буквално преди минути при поредния опит за блокада, те успяха да спрат движението. Остава засилено полицейското присъствие.

Събралите се протестиращи „На кафе пред парламента” тази сутрин се отправиха по бул. „Цар Освободител” към сградата на Министерски съвет. Преминавайки, протестиращите блокираха движението от ул. „Г.С. Раковски” до площад „Независимост”. Те вървят по средата на пътното платно и скандират оставка, мафия и освиркват управляващите. Протестиращите, които предвождат шествието, са издигнали лозунг „Революция”. Скандирайки, гражданите развяват и български знамена. Участниците в днешния протест, които се отправиха към Министерски съвет, са не повече от 80. Сред тях има и велосипедисти. Протестиращите направиха път на преминаваща по бул. „Цар Освободител” линейка. Полицаи ескортират шествието.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1877 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.07.17 | 19:37

10
Много интелигентен е този с мегафона на снимката,самия Айнщайн , красавец.
nnn

2013.07.17 | 19:36

9
Съвсем са я закъсали,щом и баница с кисело мляко раздават.Ужассссс.Така ли се сваля правителство?Така се става за подигравки и подбиви.

2013.07.17 | 19:36

8
А утре в репортажа ще пише - на няколко пъти протестиращият се опита да блокира булеварда но полицаят не му позволи . Дерзай синя измет

2013.07.17 | 19:36

7
Като гледам колко са излезли днес, утре най вероятно ще им сервират и печено пиле. Безплатно.... Безплатно е само сиренцето в капана за мишки.

2013.07.17 | 19:36

6
Кой плаща охраната на протестите. Аз като данъкоплатец не съм съгласен това да са моите пари. Фъндъкова всеки ден като дава разрешение, взема ли пари от заявителите за охраната и превежда ли ги на МВР?! Кой издава разрешение да се блокира движението и това не е ли престъпление!!! Как така 50тина души блокират възлови кръстовища! Или имат разрешение и тогава Фандъкова е отговорна или полицията бездейства което е безобразие
====

2013.07.17 | 19:35

4
Не разбирам защо са толкова малко вече...спряха партийната субсидия на ГЕРП ли... Обещаха ви почивка на Варна не чухте ли?! Ще вдигнат и надника...хайде на "протеста"...Платените кадри на ГЕРП задължително, както и "незаменимите" им кадри от администрацията дето СКАПАХА ДЪРЖАВАТА!

2013.07.17 | 19:35

5
Пише се ГЕРБ,нещастнико.
възмутен

2013.07.17 | 19:35

3
"Гражданите да избират министри и всички висши длъжност”, Абе вие " протестиращи нормални ли сте! Да не сме бананова република! Навсякъде по света министър председателя си назначава екипа с който ще работи!!! Декларирате и демонстрирате все по - големи глупости и простотии! Вашите кукловоди, тези които ви дават плакатите не виждат ли , че се излагат! Огледайте се, ставате смешни!

2013.07.17 | 16:17

2
НАРОДЕ, ИЗЛЕЗ НА МИРЕН ПРОТЕСТ! Агонията е по-лоша от всичко.
гражданин

2013.07.17 | 14:51

1
Аз като данъкоплатец съм съгласен с блокирането на кръстовища докато се пропускат линейките. Не съм съгласен данъците ми да се харчат за охрана на този парламент и МС.

Добави коментар

Водещи новини