Стойнев: Не трябва да сме изправени пред дилемата "хляб или живот"

  • 17 юли 2013 08:08

  • 2411
  • 5
Стойнев: Не трябва да сме изправени пред дилемата "хляб или живот"
©

Условията в мина "Ораново" не са добри, но не това сега е най-важното. На първо място трябва да се извадят затрупаните миньори. Това обяви в ефира на БНТ министърът на икономиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

По думите му, операцията е била затруднена, тъй като спасителните екипи са попаднали на скала. Сега ще влезе още един екип от специализираната минна служба. Основата цел е да се спасят заградените миньори, подчерта министърът. Той изрази надеждата си възможно най-бързо да се стигне до заградените момчета в мината.

Едно е да има спасителен отряд в мината, който е създаден от доброволци, съвсем друго е да има специализиран екип с техника. Такъв екип има на 50 км от мястото на инцидента. За да дойде той, е бил необходим цял час, обяви Стойнев.

Сега обаче по-важното е да се спасят миньорите, а след това ще се търси отговорност, каза отново той.

Тази трагедия, за съжаление, се е случвала и преди. Това показва, че трябва да се обърне специално внимание на условията на труд, но не само при мините, а в цялата българска икономика. Със социалния министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва ще говорим за това, синдикатите също трябва да насочат вниманието си към условията на труд, смята Стойнев.

Тази мина дава хляб на 200 семейства, но не можем да сме изправени пред дилемата "хляб или живот", заключи той.

Последвайте канала на

2411 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.07.17 | 21:51

1
ПРИ ВСЯКО КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ СМЕ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ТАЗИ ДИЛЕМА. БСП Е АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ.
Kolev

2013.07.20 | 21:50

5
Тъпанар! Твоето изречение, дори за олигарсите не е вярно, макар лично аз да нямам против това да е дилемата на всеки, който окраде труда на народа, за да го дава днес олигарх
Sp1r17

2013.07.17 | 21:53

2
Нямаш ли усещането, че от време на време по теб лазят малки зелени крокодилчета?
Радо

2013.07.20 | 21:49

4
Само че 90% процента от хората са изправени пред тази дилема да не говорим за 400-те хиляди регистрирани безработни и още толкова нерегистрирани те! В парламента се занимават с всичко но не и подобряването на живота в България или искат народа да е беден за да се контролира по лесно! Най това е плана Орешарски и на Сергей0-Ходжа да вземем останалите пари които Боко-Тиквата не успя!!!!!!!
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2013.07.19 | 15:35

3
Кой сте вие бе,врекала? Какво ще ни направите-едно ГОЛЯМО НИЩО,ще ни направите.Вие какво си мислите,че някой ще тръгне да ни съди?КОЙ е тоя бе,нали ние ГО избираме,НИЕ го поставяме,нашите "изпълнители" му пълнят джоба,когато възникне "дело".Смешковци!Много сте задръстени ,ей,много!Кой ще си даде имоти за милион,сметки с милиони и милиарди,ей така?Нали вие ни ги дадохте доброволно още през 1990 г за да скачате по демократично.Пуснахме ви цветовете(сини,червени,зелени,кафяви),за да си мислите,че живеете цветно.Искахте демокрация-ето ви ,в пълен обем.Наивници,я си гледайте паничката,докато и тя не е станала съвсем празна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини