Политолог: Моментът не е подходящ за избори

  • 16 юли 2013 09:27

  • 1110
  • 3
Политолог: Моментът не е подходящ за избори
© Булфото

Политологът Иван Тодоров коментира в "Преди всички" по БНР случващото се през последните седмици между протестиращите и властта.

Засега протестите не водят до реални граждански последици и сигурно няма да доведат през идните месеци.

Политологът смята, че такава ситуация от гледна точка на диалога власт - граждани не би трябвало да се допуска, но е приемлива тактика за правителството. "Добрата страна е, че управляващите вече ходят по много тънък лед, защото посланието е, че хората искат прозрачност", заяви Тодоров.

"Не е подходящ моментът за
избори. Протестите са антиелитни. Не е ясно с какво искат да заменят този формат. Управляващите са омразни, преди изобщо да са направили политически ходове. Има опасност те да се насочат към социални мерки и не е ясно докъде ще ни докарат с увеличаване на харчовете.

При избори през май би имало по-трезва преценка. Засега протестиращите ще продължават да прекарват приятно след работа, управляващите ще продължават да мълчат", прогнозира Тодоров.

Той подчерта, че протестира малка група от населението. "Протестите са в главно в София и далеч по-малобройни в Пловдив и във Варна. Тази малка група не само ще се умори, но и ще й стане скучно. Тя няма силата да свали правителството, ако то не направи пак някоя фатална грешка", заяви политологът.

"Диалог между двете големи партии може да се каже фатален за българския политически модел. Важно е какви сили ще бъдат припознати като алтернатива", каза още Иван Тодоров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1110 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иванова

2013.07.16 | 16:26

3
Всички социологически проучвания показват, че нищо няма да се промени при избори сега. В Парламента ще влязат отново същите партии. Това се потвърждава и от изборите за кмет във Варна. До сега не разбрах кой трябва да управлява от името на протестиращите? Ако правилно съм разбрала не трябва да ни управляват нито ГЕРБ, нито БСП, тогава какво правим – избори и пак избори. Винаги ще има недоволни.
999

2013.07.16 | 13:48

2
Протестиращите са малка група от населението и нямат силата да свалят правителството. Нека кабинета на Орешарски да работи!
ТЕРМИНАЛ 1/2

2013.07.16 | 13:35

1
Ако това МАФИОТСКО правителство ,заедно с измамното парламентарно мнозинство, на турско-червено-кафявите , НЕ ПАДНЕ - ТОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ! Това ще означава ,че всеки ,който има малко разум в главата си ,ще се отправи към Аерогара София ,с еднопосочен билет в джоба си. А на другарите "управляващи" ,ще им се наложи да управляват пустиня ,населена с пенсионери и неграмотни турци и цигани.

Добави коментар

Водещи новини