Строят нова църква в София

  • 15 юли 2013 07:28

  • 1507
  • 2
Строят нова църква в София
©

Жителите на столичните квартали "Младост" 1, 2, 3 и 4 ще се молят в нова църква за Колева, пише в. "Преса".

Строителството на храма ще започне през септември, съобщи районният кмет Цвета Авджиева. Църквата "Рождество Христово" ще бъде издигната на площ от 250 кв. м срещу детския комплекс "Палавници" в "Младост 3" и в непосредствена близост до сградата на общината. Това е четвърти опит за последните 20 г. да се построи църква в квартала.

Предишният кмет предложи да използва за терен на храма част от парка пред общината, с което жителите на квартала не бяха съгласни. "Затова сега помолихме Министерството на отбраната да ни отстъпи парцела си срещу детския комплекс", уточни Авджиева.

На заседанието си в четвъртък градският парламент предстои да гласува да бъде дарен теренът на синода, който ще строи църквата.

Средствата вече са осигурени от дарения, общината ще съфинансира проекта с около 30 000 лв.

В момента кметството търси пари за изграждане на ритуална зала в непосредствена близост до църквата.

Последвайте канала на

1507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Жител на р-н ,,Младост"

2016.08.07 | 02:53

2
Маргарита Илова ти си на всяка манджа мерудия. Където не те сеят там никнеш. Излиза, че си най-компетентната в р-н ,,Младост" като винаги акцентираш върху приятелството си с кметицата д-р Авджиева. За кметицата само хвалби, за останалите в този район хвърляш огън и жупел. Всичко знаеш, всичко можеш, всеки познаваш, а този който не харесваш обиждаш.
лумпен

2014.03.23 | 03:10

1
Ами как да ни е читава държавата, като ние сме келави? 20г. Един храм не можем да построим! РЕЗИЛ!

Добави коментар

Водещи новини