Раздаването на ваучери за цифрови декодери се отлага

  • 14 юли 2013 16:36

  • 1847
  • 3
Раздаването на ваучери за цифрови декодери се отлага
©

Раздаването на ваучерите за безплатни декодери за цифрова телевизия няма да започне утре и се отлага за неопределено време, съобщи БНТ, позовавайки се на Агенцията за социално подпомагане.

В началото на месеца транспортния министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на обеща, че социално слабите ще започнат да получават талоните от 15 юли, но проверка на БНТ в Агенцията по социално подпомагане установи, че и до днес там ваучери не са получени.

Дори агенцията да ги получи утре, раздаването на ценните книги в пощенските станции може да стане най-рано след 5 дни. Многократните опити да получим коментар от транспортното министерство се провалиха.

Проблемът с декодиращи устройства за 1 септември е решен за софийската община Оборище, Североизточна, Централна южна България и Северозападна България. Но и там получаването на устройствата няма да стане веднага.

Хората, които имат право на ваучери за цифрови декодери, са 210 000 души. Още през май Агенцията за социално подпомагане е дала списъците с имената им в пощите. Основният критерии за получаване е кандидатът да е вземал помощи за отопление през последния отоплителен сезон.

Има обаче и допълнителни условия - телевизора да няма т.нар. формат MPEG-4, да няма връзка с кабелна или сателитна телевизия. При така зададената схема от АСП прогнозираха, че на практика социално слабите, които ще получат ваучери ще са по-малко от 210 000 души.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1847 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Педя човек, лакът лъжа

2013.07.14 | 21:19

3
Паричките ги дадоха на Делянчовци да рекламират как щели да дадат безплатно, а Любо им обясняваше. Сега трябва да му дадат репликата "Трай коньо...!"
КИРО

2013.07.14 | 21:18

2
Хайде ,още един балон гръмна.Преди 2-3 дена гръмна балона с ваучерите за храна .Какво утре?Какво утре ли,Много рано ще гръмнат ЕРПтата.Но това ще го оставят за по късно.Не можеш да плащаш на 800 000 цигани и 260 000 пенсионери тока и да не банкрутираш.
Мечо Пух

2013.07.14 | 21:18

1
Ще им дадат ваучерите,ама друг път!

Добави коментар

Водещи новини