Лекари искат справедливост за колегите си, осъдени за смъртта на дете

  • 11 юли 2013 18:53

  • 1470
  • 1
Лекари искат справедливост за колегите си, осъдени за смъртта на дете
©

Лекарите от Районната лекарска колегия в Смолян искат справедливост и обективност за колегите си, осъдени си за смъртта на четиригодишната Никол Сурчева. Това се посочва в декларация на колегията, изпратена до медиите.

"Лекарите от Районна лекарска колегия в Смолян оказват своята морална подкрепа на колегите. Преди всичко ние работим от години с д-р Лалова, д-р Ирикева, д-р Трамбабов, д-р Господинов и д-р Съботинова. Гарантираме, че те са отговорни, съвестни и подготвени лекари. Младите лекари са силно мотивирани да работят тази хуманна и изпепеляваща професия, въпреки че в медийното пространство лекарите са обект на агресия във всичките й форми, включително и побой за развлечение. Тази оценка ние даваме на база съвместна денонощна работа в кабинети, спешни звена и болница.

Според д-р Хаус журналистическото убеждение звучи така: "Хората са безсмъртни. Останалото са лекарски грешки".

Ние вярваме в независимата съдебна система. Вярваме, че в процеса на работа тя ще използва лекарски експертизи, основаващи се на медицината на 21 век – Медицина на доказателствата. На психиката и здравето на нашите колеги вече са нанесени трайни поражения. След пет - десет години сегашните лекари ще спрат да практикуват, а младите постоянно заминават в чужбина - по 500 лекари годишно", се посочва в декларацията.

Последвайте канала на

1470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.12 | 08:47

1
Осъдени лекари?? Е колко да са осъдени?? Не мога да повярвам,като се има предвид геноцида който извършват,колко народ затриха.

Добави коментар

Водещи новини