Председателят на сдружението на сираците обяви гладна стачка заради дом

  • 11 юли 2013 18:14

  • 1028
  • 0
Председателят на сдружението на сираците обяви гладна стачка заради дом
©

Председателят на националното сдружение на сираците Слави Михайлов обяви гладна стачка в Пловдив. Мъжът настоява директорката на детски дом "Рада Киркович" да бъде уволнена.

След като Държавната агенция за закрила на детето установи, че в дома се упражнява психическо и физическо насилие над деца, директорката беше наказана само със забележка.

В началото на април Слави Михайлов подава сигнал до община Пловдив, че в дом "Рада Киркович" възпитател наблюдава тайно как момичетата се къпят под душа. Споменава се и за нерегламентирани контакти на възпитателя с младо момиче. След проверка на Държавната агенция за закрила на детето преподавателят е отстранен, директорката е наказана с мъмрене.

"Искам да накарам кмета малко по-сериозно да се замисли за проблемите на нашата социална група, да подходи към този проблем все едно се случва с неговото дете и да видим дали ако се случва с неговото дете, ще се примири със забележка, или ще иска наистина по-строго наказание", обясни мотивите си Слави Михайлов, цитиран от БТВ.

Директорката на "Рада Киркович" Анелия Кирова е наела адвокат, който оспорва констатациите на Агенцията за закрила на детето, че в дома се упражнява физическо и психическо насилие над децата. Води и дело за клевета в съда срещу Слави Михайлов.

Никъде не се потвърждава сигнал за сексуална връзка - всички обстоятелства са проверени, просто няма данни за такова нещо, заяви Анелия Кирова.

От община Пловдив заявиха, че нямат намерение да уволняват директорката. ЮТова е първо провинение на директорката, затова е наказана със забележка от работодателя", обясни Георги Титюков, зам.-кмет на община Пловдив.

Дом "Рада Киркович" трябва да бъде закрит в началото на следващата година.

Последвайте канала на

1028 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини