Безуханова: Гражданите трябва да бъдат пробудени

  • 11 юли 2013 17:43

  • 1479
  • 4
Безуханова: Гражданите трябва да бъдат пробудени
©

В работата си в България и в международен план допринесох за това да се трансформира средата по отношение на начина на възприемане на IT като политика, като възможност. Тук - в България, по време на международната ми кариера в Централна и Източна Европа, и на глобално ниво създадох нови концепции и модели, които заработиха и са устойчиви, заяви в студиото на "Още от деня" Саша Безуханова.

Последните събития в България, в които аз активно участвам, ми се струва, че стават среда да премислим, да осмислим модела за това как страната да върви оттук насетне. И така се роди идеята за "Move BG", която на български изглежда като "България може", обясни тя. Това е отворена платформа, която стъпва на демократичните модели, които интернет предлага. Каним всички, които имат близки идеи и ценностен кодекс, да се включат в нея, призова тя.

Вярвам, че една модерна държава има широко гражданко присъствие и дебатира идеи как се формират политиките й, коментира Безуханова. България има нужда от това да премисли как политическата класа и форматите и механизмите за селекция могат да излъчат тези, които ще служат на страната. Смяната на тази философия на мислене ще бъде предпоставка на едно отговорно управление, което стъпва на възможности за осигуряване на политики, обяви тя и подчерта, че трябва да има широк обществен дебат на хора, които изповядват ценностите за прозрачност и коректност.

Гражданите трябва да бъдат пробудени. "България може" иска да даде място, където хората ще могат да припознаят своя принос в обществения порядък, заключи тя.

Последвайте канала на

1479 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
каката на баткото

2013.08.01 | 08:33

4
какви ги бръщолевиш ,ма козо !? Гражданите са пробудени и за това са пред Народното събрание и министерският съвет и са така добре пробудени ,че няма да мръднат докато не си отидат червените - оставка на кабинета и разпускане на Народното събрание - дошли с държавен преврат и манипулации Служебното правителство свърши два пъти повече работа от тези мародери ! Лустрация на БСП и всички червени производни - до девето коляно и доказване на капиталите от 1989 год. насам ако не саспестени от банички конфискация - тотална подмяна на червената номенклатура и изграждане на нормална държава ! И това - козо гражданите го могат и не само това но ии ще съзздадат нормална държава след като изгонаят червеното- продажно котило от България !
сс-23

2013.08.01 | 08:33

3
Каква лустрация бе ?Нали и Бойко и леля цецка и Цецо че и Роско ще ги лустират.Нали и те са били в БКП.И кой после ще се бори с комунистите? Некадърници -едни избори не можаха да фалшифицират.Изловиха ги със смъкнати гащи.Добре че беше служебното да смъкне тока ,да вдигне детските да спре бетоните по морето,да се разплати с фирмите, да подгони контрабандата.....Ех говедо с говедо!! прав е Тиквуня ,,аз съм прост и вии сте прости,,

2013.08.01 | 08:32

2
бе тя козъта много добре знае какви ги бръщолеви,ама нещо няма балами.

2013.07.11 | 22:16

1
Тц.Не става.

Добави коментар

Водещи новини