Може да поставят камера в района на злощастната спирка на бул. "Цариградско шосе"

  • 11 юли 2013 17:41

  • 1481
  • 3
Може да поставят камера в района на злощастната спирка на бул. "Цариградско шосе"
©

При тежката катастрофа пиян таксиметров шофьор помете хората, чакащи на автобусна спирка на столичния булевард "Цариградско шосе". Една жена загина, а 11 души бяха ранени, като 6-годишно дете е в тежка състояние.

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев е с повдигнато обвинение. Оказва се, че той вече е изтърпял едно наказание за шофиране с 2 промила алкохол.

Можеше ли броят на пострадалите да е по-малък, ако спирката е имала допълнително обезопасяване? Ще вземе ли Общината допълнителни мерки сега? Има ли анализ на опасни спирки по високоскорстни трасета? На тези въпроси отговори в студиото на "Още от деня" Петър Несторов - началник-отдел "Организация и безопасност на движението" към Столична община.

Тази спирка е изградена на базата на нормативните документи за този клас улица. На мястото не се създават условия за такъв тежък инцидент - това е прав участък с маркировка, обяви той.

При тази висока скорост надали бетонните стълбчета, които са приложими на други спирки, са щели да помогнат, защото те при удара изхвърчат. Ще помислим с колегите да поставим някакви други стълбчета от стомана с по-голям диаметър на мястото, каза той.

Ограничението на скоростта в този участък е 80 км/ч., но много от участниците в движението я превишават. Затова ще обсъдим с пътна полиция дали поставянето на една камера няма да внесе респект у недобросъвестните водачи. Това е една превантивна мярка, подчерта той.

Последвайте канала на

1481 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дааааа

2013.07.17 | 13:18

3
То там камера си имаше, ама я махнахте за да я преместите при гробищата
Късно е вече!

2013.07.17 | 13:18

2
Сетихте се! Точно тази спирка я направихте само и единствено, за да угодите на МОЛА! Рано или късно щеше да се случи подобно нещо там. Питам ви защо няма по-дълбоки стоманени колове не само на тази спирка, но и на спирката на Окръжна Болница, Плиска, Тунела на НДК и всички други спирки на скоростни булеварди????

2013.07.11 | 19:36

1
Защото не им пука колко от хора ще измрът по спирките! А тези с коли гледат на пешеходците като на балъци и нищожества, нали си имат АВТОМОБИЛ, то те са над нас простосмъртните, ние сме балъци с градския транспорт и трябва да мрем!

Добави коментар

Водещи новини