Надзирателите в Ловешкия затвор пиха чай и кафе

  • 11 юли 2013 15:29

  • 1756
  • 1
Надзирателите в Ловешкия затвор пиха чай и кафе
© Булфото

Около 20 надзиратели от Ловешкия затвор, който е построен през 1936-а година, излязоха на протест. Те пиха чай и кафе без захар, по примера на колегите им от другите затвори в страната, които вече протестираха. Служителите изразиха недоволството си от лошите условия на труд, ниското заплащане, липсата на ефективна закрила при изпълнение на служебните им задължения, информира БНР.

Според Детелин Денков – заместник-председател на Синдиката на служителите в затворите в България, в Ловешкия затвор надзирателите са лишени и от социалните придобивки по закона за МВР. "Водят ни към полицията, но при нас ги няма тези неща. Казват, че няма пари и приключваме дотам. Дрехи всяка година с нови цени идват, но все с по-ниско качество", каза той. Протестиращите искат чуваемост и се надяват от Главна дирекция да не забравят, че в затворите има надзиратели. Протестите ще продължат, докато има някакво решение, най-вече с работното време и заплащането.

Един от протестиращите Радослав Георгиев заяви, че препоръките на Европейския съюз за подобряване на условията на труд, повишаване на заплатите и преминаване на 12-часов работен ден в България се изпълняват в обратния ред. "Първо ни направиха на 12-часов работен ден, без да подобрят условията на труд и без да повишат заплатите", оплака се Георгиев. Ловешките надзиратели ще се включат и в националния протест на 27-и юли в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1756 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.11 | 16:51

1
Ako piat rakia - e tova e veche svetovna novina !

Добави коментар

Водещи новини