Кафе с блокада пред парламента: Грабвайте телата! (видео+галерия)

  • 11 юли 2013 08:28

  • 6099
  • 33
Кафе с блокада пред парламента: Грабвайте телата! (видео+галерия)
© Булфото

За поредна сутрин протестиращи се събират в знак на недоволство срещу управляващите "На кафе" пред парламента.

Това утро протестиращите блокираха движението по бул. „Цар Освободител" от Софийския университет „Св. Климент Охридски" до бул. „Г. С. Раковски". Хората скандират за оставка и стоят на пътното платно пред Народното събрание. 30 вилосипедисти се зададоха от президенството и се включиха в демонстрациите. Те бяха посрещнати с бурни аплодисменти от протестиращите. Хората на колела останата за малко, след което продължиха по маршрута си.

Много хора се намират на източната страна на НС, за да посрещнат депутатите. Хората освиркват сградата доста шумно, викат „оставка" и „махайте се" и така посрещат за добро утро народните представители.

Малко преди 9 часа петима интелектуалци са прескочили загражденията от южната страна на парламента с плакат "Грабвайте телата!". Те веднага са били заловени от полицаите и в момента проверяват документите им в кабинката на полицията, съобщават от БТВ. Целта на Иван Димитров, Ясен Атанасов, Димитър Кенаров, Милена Фучеджиева и Александър Кръстев била да покажат слогана си, който е цитат от Вазов и е разбираем за всички. "Целта беше да покажем, че можем да бъдем физически ограничавани и възпрепятствани, но никой не може да ни отнеме вярата и убеждението, че това правителство трябва да си замине", обясни Атанасов.

Протестиращите замерят служебния вход на Народното събрание с яйца. По-рано пред Президенството се събраха велосипедисти, които започнаха велошествието си, минаващо през Народното събрание и продължило към центъра на града.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6099 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.07.12 | 01:49

33
Алкохола и мафията не прощава на никого! В тая връзка- протестиращите и ГЕРБ трябва да бъдат опростени и изхвърлени!
Гошо

2013.07.11 | 18:42

32
Приветствам полицията. Тези хора се представят за най-доброто от България, а нарушават закона. С право са задържани.
Дими

2013.07.11 | 18:41

31
Кои определи тези няколко поети, режисьори и други за цвета на нацията? Не може хора провъзгласили се за интелигенцията на народа да пречат на нормалното функциониране на държавата. Има начини в демократична държава да изразиш позиция и този,които са избрали протестиращите прилича на доста силов-оставка и нищо друго. Нима самоопределилите се протестиращи вярват, че представляват хората? Искам да ги уверя, че това изобщо не е така и ако няколко човека искат оставка на правителството хиляди не искат и подкрепят неговата работа.
Нато

2013.07.11 | 18:40

30
Хора, не може няколко десетки да определят ритъма на държавата.Ясно е , че правителствата трябва да работи.
Тодор

2013.07.11 | 18:39

29
Това което се случва пред Народното събрание не е сериозно.Десетки искат да падне правителството. Истината е,че милиони искат то да остане и да спаси България.
Боздуган

2013.07.11 | 16:31

28
ГЕРБ това ГЕРБ онова ей очите им изтекоха по тоя ГЕРБ.То в който и вестник да четеш само за ГЕРБ се пише сякаш други партии в България няма.Личи си кой държи пресата и кой бълва новини една след друга.Кога ще прочетем.Правителството изгони ЕРП-тата,махна добавките и намали цените на тока.Орешарски започна борба с монополите и цените на горивата,лекарствата и храните паднаха.Днес правителството на тройната коалиция вдигна пенсиите на 500 лева а заплатите на 500 евро.Е това са новини!!!
КОЙ МАНИПУЛИРА НАРОДА? КАК ЖИВЕЕ ЕДНА МУТРА?

2013.07.11 | 16:30

27
КАК БУДНАТА СЪВЕСТ НА НАРОДА,НАЙ-ЧЕСТНИЯТ ЖУРНАЛИСТ БАРЕКОВ, ОТРАЗЯВА ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА И КАК ЖИВЕЕ ЕДНА МУТРА ? Г-Н БАРЕКОВ ОТРАЗЯВА ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА ОТ ХОТЕЛ “СЛЪНЧЕВ ДЕН“ НА ОЛИГАРХА Г.ГЕРГОВ/ОБЛАСТЕН ЛИДЕР НА БСП В ПЛОВДИВ/. ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ХОТЕЛА НЕДОУМЯВАХА КАК БАРЕКОВ ОБГРАДЕН ОТ 10-12 БОДИГАРДА С ОРЪЖИЕ/С ПО ДВА ПРЪСТА ЧЕЛО И ОГРОМНИ МУСКУЛИ/ СЕ ПЕЧЕ НА ПЛАЖА И СИ ПИЕ ПИТИЕТО В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА. ЦИНИЗЪМ Е ДА СИ МОРАЛЕН СЪДНИК И МЕНТОР В ОБЩЕСТВОТО ,А ДА ТЕ ПАЗЯТ ГЛУТНИЦА ГАВАЗИ КАТО МУТРА ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК. ЦИНИЗЪМ Е ДА ГОВОРИШ ЗА БЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ,А ДА ИМАШ ОХРАНА ПОВЕЧЕ ОТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ. НАЛИ ТОЗИ МОРАЛЕН СЪДНИК ГОВОРИ ЗА ОХРАНИТЕ НА ПРЕМИЕРИ И МИНИСТРИ. ЦИНИЗЪМ Е ДА СИ СЕ РАЗПИЩОЛИЛ В СКЪПИЯТ ХОТЕЛ НА ГЕРГОВ И ДЕМОНСТРИРАШ МУТРЕНСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ. И ЗА ДА СМЕ ПО ТОЧНИ,ТОВА ПОВЕДЕНИЕ БАРЕКОВ ДЕМОНСТРИРАШЕ НАВСЯКЪДЕ ПО ГРАДОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,ОТ КЪДЕТО ИЗЛЪЧВАШЕ ПРЕДАВАНЕТО НА ЖИВО “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“. НЕКА СИ ЗАДАДЕМ И ВЪПРОСИТЕ? ОТ КАКВО ГО ПАЗЯТ БАРЕКОВ? ДАЛИ Е ПРЕГРЕШИЛ НЕЩО? КОЙ ПЛАЩА ЗА ТОЗИ СКЪПО ПЛАТЕН МУТРЕНСКИ КОМФОРТ НА ЧЕСТНИЯТ ЖУРНАЛИСТ?/ ТОВА СА ОГРОМНИ ПАРИ/. ЗАВИСИМ ЛИ Е БАРЕКОВ ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ? ЗАЩО ТОЧНО ОТ ХОТЕЛА НА ЧЕРВЕНИЯТ ОЛИГАРХ ГЕРГОВ, “ОТРАЗЯВА“ ИЗБОРИТЕ ВЪВ ВАРНА? КОЙ ПОРЪЧА МАНИПУЛАЦИИТЕ КОИТО ВСЕКИ ДЕН ГЛЕДАМЕ ПО ТВ7? ДОКОГА ЩЕ НИ МАНИПУЛИРА ДИРЕКТОРА НА ТВ7,МОРАЛНИЯТ СЪДНИК БАРЕКОВ? ТОЧНО ВИЕ ЛИ Г-Н БАРЕКОВ /С МНОГО ТОЧНИ ПРЯКОРИ/ ЩЕ НИ ГОВОРИТЕ ЗА МОРАЛ ? ЩО ЗА НАХАЛСТВО,ЩО ЗА НАГЛОСТ И ЦИНИЗЪМ Е ТОВА? П.П. ЗА ДА СИ “СВЕРИТЕ ЧАСОВНИКА“ ЩО ЗА ЧОВЕК СТЕ, ЩО ЗА ЖУРНАЛИСТ СТЕ, КОЛКО СТЕ ХАРЕСВАН, НАПРАВЕТЕ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ В СОФИЯ ОТ 18.30 ЧАСА ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ. ПРОБВАЙТЕ ,НАЛИ СТЕ ЖУРНАЛИСТА НА НАРОДА .
niki

2013.07.11 | 15:41

26
ТЕЗИ КАТИЛИ ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ГЕРБ НА ВЛАСТ И ДА НЕ МИ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ БИЛИ ЗА НИКОЯ ПАРТИЯ
Народецът

2013.07.11 | 15:37

20
Какъв ГЕРБ бе, чети проучването на ГАЛЪП - умопомрачителна победа на БСП!
Боздуган

2013.07.11 | 15:40

25
Ей,герберасти прости,съвсем слънчасахте бе . Почти се затрихте ,една шепа останахте !След като ВОЛЕН ви го начука сега се цепите,разцепвате ,донацепвате ,край няма бе цепеняци ! Взели сте по един нотбук да минете за умни ли ? Нали знаем ,че вожда ви е ТИКВА ,европейското шменти капели ,мутрата бандит и патологичен лъжец,самонаибаващия се БИВШ премиер Борисов !Голям бунак,ей !

2013.07.11 | 15:39

23
Уважаеми Колеги ,моля не влизайте в полемика с "апологетите" на ТРОЙНАТА ГРАБИТЕЛНИЦА и кабинета на ОРЕШАР СТАНИШПЕЕВСКИ. Това са платените провокаторчета от "Позитано" 20 ,които имат за цел ,да омаловажават значението на протестите ,да занижават драстично броя на нормалните хора в България и да Ви вкарват в безсмислени спорове . Ще ги познаете по бедният им и вулгарен език ,и по това ,че повтарят една и съща платена ,позитанска нелепица стотици пъти. Нека , дружно да им отговорим : ВСУЕ ,ДРУГАРИ ТУРСКО-ЧЕРВЕНО ФАШИСТИ - ВРЕМЕТО ВИ Е ПРЕБРОЕНО ,ВИЕ СТЕ ИСТОРИЯ / и то - лош спомен, от историята/. ПРОТЕСТ !!! ОСТАВКА !!! ПОБЕДА !!!

2013.07.11 | 15:40

24
Какво да се черни нещо катo ГЕРБ който почерни живота на Българите почерни много семейства почерни и държавата как нещо да стане черно катo то е с най черният цвят!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини