Граничари на хайка на Капитан Андреево и Калотина

  • 10 юли 2013 11:02

  • 1614
  • 0
Граничари на хайка на Капитан Андреево и Калотина
©

Служители на Главна дирекция „Гранична полиция" и дирекция „Инспекторат” извършват проверки на граничните пунктове Калотина и Капитан Андреево. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От средата на месец юни т.г. за осигуряване на нормалното протичане на туристическия сезон служители на ГД „Гранична полиция“ и дирекция „Инспекторат” провеждат ежеседмични проверки за извършвания контрол на пунктовете Капитан Андреево и Калотина, както и в 30-километровата гранична зона. Предвижда се проверките да продължат до края на активния туристически сезон - 15 септември. Мерките са свързани с осигуряване на нормален пропускателен режим на границата и противодействие на престъпленията спрямо чужди граждани, пътуващи по републиканската пътна мрежа.

Екипи на ГД „Гранична полиция” провеждат разговори с транзитно пътуващите чужди граждани за преминаването им през сръбско-българската и българо-турската граници. От средата на юни досега са проведени общо около 1500 беседи с пътуващите за Турция чужденци, касаещи извършените им на влизане в България гранични проверки (време за изчакване, начин на провеждане на проверката, отношение към пътуващите). Проверяващите се интересуват от стойността и издаването на касови бонове за закупените от пътниците винетни стикери, контрола от служителите на Пътна полиция по време на пътуването им по пътищата на страната и граничните проверки при напускане на българската територия. Анкетираните чужди граждани изразяват положително мнение по отношение на преминаването през граничните пунктове и движението по пътищата на страната.

На пунктовете Калотина и Капитан Андреево има информационни табели на английски и турски език, от които пътуващите се информират за начина на подаване на сигнали за корупционни прояви спрямо тях. Информация има и за цените на винетните стикери.
Предприети са действия за недопускане на евентуални длъжностни престъпления и от другите служби за задължителен граничен контрол.

Последвайте канала на

Novini.bg
1614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини