Отец Дончо: Не знам Кирил да е бил заплашван

  • 10 юли 2013 08:42

  • 2792
  • 1
Отец Дончо: Не знам Кирил да е бил заплашван
©

Не съм чувал митрополит Кирил да е бил заплашван. Това каза пред БТВ отец Дончо Александров, говорител на Варненската и Великопреславската митрополия.

На въпрос как си обяснява смъртта на митрополита имайки предвид добрата му физическа форма свещеникът каза, че това са божиите дела. Нищо не е случайно в този свят и след като Бог го е прибрал това е било най-доброто за него и неговата душа, каза отец Дончо.

Има период от 40 дни, в които всички ще се молим за душата на Кирил и в този период няма да бъде взето решение за свикване на избор на нов митрополит. Още не можем да свикнем със загубата на митрополит Кирил, сега е време да се молим за неговата душа, заяви говорителят на миторополията.

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров каза, че по тялото на Кирил не са открити травматични увреждания. Изискана е експертиза и за подводните течения в морето около Траката.

Последвайте канала на

Novini.bg
2792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pop On4o

2013.07.11 | 15:23

1
Според иподякон Ивайло Атанасов - шофьор на митрополит Кирил смъртта му е мистериозна. # Предната вечер в 20,30 ч., дяконът закарал дядо Кирил до митрополитската резиденция. # Няма логика 59-годишният митрополит по тъмна доба вечерта и без да се обади на никого, да реши да извърви 2 км до морето, по този стръмен и опасен път. # Той ходеше на плаж само денем, задължително с придружител и влизаше в морето най-много до кръста, никога не е имал шнорхел – твърди Ивайло.

Добави коментар

Водещи новини