Искат изтрезвител в Слънчев бряг

  • 08 юли 2013 08:31

  • 1455
  • 5
Искат изтрезвител в Слънчев бряг
©

Три злощастни падания от хотелски тераси след тежки запои, рускиня, която скочи от втория етаж с детето си, стотици окрадени, ограбени, измамени - черната хроника на Слънчев бряг още от първия летен месец накара мнозина да се запитат какво става в най-известния български морски курорт.

Ситуацията не е драматична само за тези, които отдавна работят тук. За тях е крайно наложително в курорта да има изтрезвител. Шефът на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров не използва тази дума.

“Нека го наречем специализирано заведение, в което да бъдат настанявани туристи в безпомощно състояние, които нощем може да бъдат видени пред заведенията, по алеите и зелените площи - казва Димитров. - Многото нещастни случаи имат и логично обяснение - през лятото тук се появява още един нов град с 250-300 хил. жители с всички позитиви и негативи от това.”

Според Димитров на пияните туристи трябва да се гледа като на потенциални жертви и да се предприемат мерки за сигурността им. Има такава практика в други държави - някъде подобни места се изграждат и обслужват от обществени организации, може да бъдат и частна собственост.

Идеята не е нова в курорта, обсъждана е и докато изпълнителен директор е била Малина Стратиева. Възникнала е заради промяната на профила на туриста. От курорт, който предлага развлечения за хора от третата възраст и семейства с деца се превърна в балканската Ибиса - място, което младите разпознават като своята парти дестинация - евтина и денонощен купон.

И тримата паднали от хотелски тераси са много млади. Черната серия тръгна от Лиам Шаум, който нямаше шанс от 10-ия етаж на грандхотел “Съни бийч”. На място загина и 18-годишният холандец Уилям Раатс, който падна от 4-ия етаж на хотел “Зорница”. 22-годишният Фънк Кристиан също полетя от 4-ия етаж, но на хотел “Искър”. Той оцеля и прекара няколко дни в реанимация, след което близките му организираха неговото транспортиране до Германия.

Всички жертви са били много пияни, но за разследващите не представлява интерес как точно е станало това - дали на някой от прословутите баркролове, или с по-евтин алкохол от многото супермаркети

Последвайте канала на

Novini.bg
1455 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Reidar

2013.07.23 | 05:08

5
Thanks alot - your answer solved all my problems after several days stnligugrg
Adel

2013.07.22 | 13:21

4
Walking in the preecnse of giants here. Cool thinking all around!
Martin

2013.07.19 | 12:24

3
Going to put this arctile to good use now.
1

2013.07.08 | 20:20

2
то си има викат му крайбрежна ивица

2013.07.08 | 13:24

1
ти след като ти отрязах всички пътища давам на заден и леко ама съвсем леко минавам през грозните ти обувки опсс без да искам господине нали не са ви скъпи обувките ? хохохохо

Добави коментар

Водещи новини