АМ "Тракия" се бави

  • 06 юли 2013 11:54

  • 2226
  • 2
АМ "Тракия" се бави
©

Магистрала "Тракия" може да не стане готова в срок и предвиденото за 15 юли откриване на аутобана вероятно ще бъде отложено, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и. Пред "Дарик" тя обясни забавянето с качественото полагане на асфалта.

Крайният срок за завършването на магистралата е 15 юли. Окончателната дата на откриването обаче ще стане ясна в началото на следващата седмица, уточни министърът.

Досега срокът за пускането в експлоатация на "Тракия" беше сменян няколко пъти заради лошо време и финансови проблеми на фирмата-изпълнител.

След откриването на цялата "Тракия", до морето ще се стига за три часа, припомни Терзиева. Тя увери, че на церемонията ще бъдат поканени всички министри и министър-председатели, работили по проекта, защото "не е важно кой реже лентата". Винаги съм се чудила, когато някой каже "аз дадох парите", "аз открих", защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг, коментира тя.

Министърът потвърди очакването отсечката от АМ "Струма" между Долна Диканя и Дупница да бъде пусната до 20 юли.

Строителството на "Марица" се бави заради финансови проблеми на изпълнителя, обясни още регионалният министър и обяви, че за този аутобан ще бъде изготвен екшън план.

Тя информира още, че специална комисия ще направи преглед на всички пътища, които още са в гаранционен период. Основният проблем у нас е, че работим бързо и некачествено, обяви тя.

Няма да се бавим с нито един проект, обеща обаче Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

Последвайте канала на

2226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Т.Николов

2013.07.07 | 02:26

2
За Тракия задължително поканете да реже линтичката вожда Винету.Да не го изтървете в навалицата.И му дайте ножица.Да не забравяте с него да поканите и малката Фидоска.

2013.07.07 | 00:46

1
toi si i zaslujava da ia sreje,komunistite kato nishto ne sa napravili tolkova godini na vlast ne zaslujavat da rejat

Добави коментар

Водещи новини