Семейството на мъжа-факла от Раднево тъне в мизерия

  • 05 юли 2013 09:55

  • 1130
  • 2
Семейството на мъжа-факла от Раднево тъне в мизерия
©

С 290 лева на месец живее днес седемчленното семейство на Венцислав Василев, който почина на 10 март тази година, след като заради мизерия се заля с бензин и се самозапали пред общината в Раднево, пише “Телеграф”.

Това разказва 25-годишният му син Тихомир. Почернените роднини живеят в трите стаи на общинско жилище под наем. В апартамента спят съпругата на Венцислав, синът Тихомир, една от дъщерите му заедно с мъжа си и трите им деца. Зетят обаче го няма – тръгнал е за Гърция, за да търси препитание като общ работник. Майката и дъщерята пък са в Стара Загора за изписването на бебето на по-малката щерка на Венцислав. Тя е била бременна в петия месец, когато от болницата в Пловдив съобщиха, че баща й е издъхнал със 75 процента изгаряния по тялото и 12-дневна борба за живота му от страна на лекарите.

Въпреки преживения шок жената дала живот на бебето Антоанета. Малката обаче е тежала едва 2 килограма и 800 грама при раждането. Братът Тихомир се грижи за трите си племенници, когато остават сами. И без това няма работа. 25-годишният младеж вече е мъж и глава на семейството. “Никой не ни е помогнал, никой не ни е потърсил,” казва с огорчение Тихомир, след капо до преди няколко месеца от кметството обещаваха да подкрепят изпадналото в беда многолюдно семейство. “От бюрото по труда извикаха майка ми да мете улиците за 40 лева на месец. Тя отказа.” Според Тихомир доходите им били само от помощи и детски – общо 290 лева. А разходите били над 1000 лева на месец. Той отдавна е станал клиент на местната заложна къща, където в момента стоят мобилният му телефон и семейният лаптоп.

Последвайте канала на

Novini.bg
1130 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.05 | 12:15

2
Маика ви ши.ани политици,в ада да горите вечно!

2013.07.05 | 12:15

1
ОБИЧАМ ИЗРЕАЛ СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини