Фандъкова: Не бива да се спускат заповеди от централната власт към местната

  • 04 юли 2013 13:37

  • 1166
  • 3
Фандъкова: Не бива да се спускат заповеди от централната власт към местната
©

Все още не съм имала разговори с народните представители, които внесоха предложение родителите на деца, които не са настанени в детска градина, да получават обезщетение. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По думите й достатъчно мнения са изказани по темата и най-важното сега е да се стигне до решение, което да не позволява извънредна миграция към големите градове. „Тази мярка е мислена за София и големите градове, но тя със сигурност ще засегне и останалите общини”, подчерта столичният кмет.

На въпрос дали е обидена от това, че предложението не е съгласувано с общините, Фандъкова заяви, че тя не се обижда, а само си върши работата. „Искам всички да си я вършим по възможно най-добрия начин в сътрудничество. При всички случаи общините в България са самостоятелни и местната власт има своето място, затова не трябва просто да се спускат задачи от централната власт, които да не са съгласувани с нас”, коментира Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Според нея обезщетението за родители, чиито деца не могат да намерят място в детските градини, е справедливо, но трябва това да не е за сметка на строителната програма на Столична община. „В противен случай това няма да реши проблема, а само ще го задълбочи – непрекъснато ще се дават пари за обезщетения, а места за децата няма да има”, посочи кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

1166 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Георги Христов

2013.07.05 | 08:17

3
А с протестиращите си имала много НОЩНИ и ТАЙНИ РАЗГОВОРИ--------------- от коя страна да блокират МС и от коя страна да блокират НС и от коя страна да хвърлят ДОМАТИ и ЯЙЦА и колко дена да спират движението на ОРЛОВ МОСТ и да нарушават реда и спокойствието на нормалните софиянци и туристи- а също така и да продължават да тормозят и ПОЛИЦИЯТА !
Кали

2013.07.05 | 04:12

2
Може и да ви чудно,но тая жена я искам за мин.председател на България.Добър боец и добър човек.
Става амане съвсем

2013.07.04 | 23:46

1
Само ако свали комисионните под 50% и спре източването на европейските пари отпускани за строителството на метрото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини