Спешна помощ: Шофьорите не се съобразяват

  • 04 юли 2013 10:52

  • 1189
  • 3
Спешна помощ: Шофьорите не се съобразяват
© Булфото

За съжаление, стават катастрофи между линейки на „Спешна помощ” и лека автомобили, каза д-р Георги Гелев, директор на Център за спешна медицинска помощ – София.

„В по-големия процент от случаите на инциденти нашите коли минават на червен светофар с включени сигнални лампи и сирени, разбира се. Но никой не се съобразява. Шофьорите не са внимателни и ставаме свидетели на такива случаи”, посочи д-р Гелев.

По думите му, все още не е ясно кой е виновен за катастрофата от тази сутрин в София между два леки автомобила и линейка, станала на светофара на ул. „Околвръстен път” и бул. „Александър Пушкин”.

Последвайте канала на

1189 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Водач

2013.07.04 | 18:56

1
Полицията и линейките изобщо не спазват правилата. Те трябва ИЛИ да в специален режим - светнати буркани и сирени ИЛИ да са обикновени коли. Всеки ден ги виждам - карат без да бързат, но почти винаг опитват да минат на червено като забележат задръстване. Решават да си включват лампите лениво, ако не мине номерът пускат и сирената чат-пат. Същевременно полицията никога не следи за нещо друго освен за глупости - колани, фарове и документи. Никой не го интересува, нека се оправят.
rosen

2013.07.14 | 20:47

3
da mi qdesh huq
vel

2013.07.04 | 20:51

2
Наистина крайно време е да се проумее, че такъв специален режим на движение с включени само светлинни сигнали НЯМА. В закона ясно е написано: влючена светлинна И звукова сигнализация. Масово линейки и полицейски автомобили карат само с включени светлини и от време на време по някаква си тяхна преценка включват сирените. И това е в цялата страна. Крайно време е да се сложи край на тази практика за да няма такива инциденти.

Добави коментар

Водещи новини