БЧК в помощ на пострадали от наводнения в Силистренско

  • 03 юли 2013 12:31

  • 629
  • 0
БЧК в помощ на пострадали от наводнения в Силистренско
©

Областната организация на БЧК в Силистра ще подпомогне пострадали семейства от наводненията в района, съобщиха от организацията.

След приключването на работата на общинските комисии за оценка на щетите от бедствието червенокръстците могат да осигурят на нуждаещите се постелъчен инвентар и уреди за подсушаване на наводнените жилища.

По предварителна информация най-сериозни са щетите в Главинишката община, където са наводнени 54 къщи.

След отводнителните работи за пострадалите семейства са осигурени дезинфектанти.

Пострадали семейства има и в Тутраканската община, където е направен списък на 50 жилища за отводняване. Окончателно резултатите от проверките на общинските комисии вероятно ще станат известни до края на седмицата.

Засега официално съобщение има само от Кайнарджанската община, където ще са нужни над 230 хиляди лева за възстановяване на отводнителен канал в Кайнарджа. Трябва да се направят 600 квадратни метра нова облицовка и да се извършат 1230 кубически метра изкопни работи. Заради разрушенията по канала е застрашен път между селата Кайнарджа и Голеш.

От метеорологичната обсерватория в Силистра съобщиха за загуби в селското стопанство, без да се уточнява стойността им.

От проливните дъждове са полегнали посеви, затлачени са ниски места в нивите, опадали са кайсии.

Между 82 и 164 литра на квадратен метър са валежите в различните райони на Силистренска област, показва справка от метеорологичната обсерватория.

Последвайте канала на

629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини