Борисов ще прави първа копка на Лот 1 от АМ "Марица"

  • 02 август 2011 07:12

  • 2051
  • 2
Борисов ще прави първа копка на Лот 1 от АМ "Марица"
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, строителният министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното,  председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Сергей Михалев и посланикът на Италия Стефано Бенацо ще направят първа копка на Лот 1 от автомагистрала "Марица".

Общата дължина на Лот 1 Оризово-Димитровград е 31 км, а срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца. Финансирането на строителството е по ОП "Транспорт".

Автомагистрала "Марица" е част от Общоевропейски коридор 4 "Дрезден-Будапеща-София-Истанбул" и част от Трансевропейската магистрала "Север - Юг", свързваща страните на Източна и Централна Европа с Близкия изток и Азия.

През автомагистралата преминава и пътният трафик за Гърция при пътен възел Ново село. Доизграждането на аутобана ще улесни придвижването по посока Хасково - Русе - Букурещ - Киев - Москва по направлението на Общоевропейски коридор 9.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2051 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BALGARIN

2011.08.28 | 14:24

2
BRAVO BOIKO...

2011.08.02 | 10:24

1
Ще прави първа копка, а защо не уважи симпатизантите си от Търговище и не дойде да открие колекторите. Заради него блокираха движението в града. Може да е бил зает, но хората го чакаха и останаха разочаровани.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини