Четири села разширяват циганските си квартали

  • 02 юли 2013 09:32

  • 1637
  • 11
Четири села разширяват циганските си квартали
© Булфото

Разширяват ромските квартали в селата Завой, Хаджидимитрово, Бояджик и Кукорево, съобщиха от община Тунджа. Целта е да се подпомогне решаването на жилищните и социални проблеми на ромското население, предаде БТА.

За четирите населени места се изработват планове за регулация и застрояване на терени, обособени за изграждане на жилища. Това е един от основните проблеми на ромската общност, която в четирите села е повече от 1 700 души.

Идеята на ръководството на община Тунджа е след обособяване на терените те да бъдат продадени на нуждаещите се. След като станат собственици на земята, ромите ще бъдат и законни абонати на електро- и водоснабдителното дружества.

Според плановете на общинската администрация в четирите населени места предстои проектиране и изграждане на техническа инфраструктура. Очаква се финансирането да бъде осигурено чрез проекти и средства от Европейския съюз.

Последвайте канала на

1637 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Националист(Не Атакист)

2013.07.03 | 06:36

11
От Европа направо да идват и да си ги взимат, тези братя роми. Там да си ги интегрират. Тука с гласовете си , само бъркат и без това обърканата политика.
вие наред ли сте бе

2013.07.03 | 06:35

10
На тия хора дето са останали там, кой ще им намали данъците и кой ще им изплати обезщетение, че им крадете от стойността на имуществото ? Кой ще купи имот или нива там, като най-крадливото племе се е заселило там. Нещастници мръсни и долни. Дайте да събираме пари и да строим блокове в най-богатите квартали в градовете дето има политици и да ги подаряваме на циганите. Хем те доволни, хем и ние. Там в една кооперация даже да живеят с тях. По 1 лв от всеки и всички роми ще ги настаним да са близо до избраниците си
МРЪСНИ ДПС-АРИ И БСП-АРИ

2013.07.03 | 06:34

9
ЗНАЕХ СИ АЗ, НЕ СА ДОШЛИ И ПОЧНАХА ДА ЛЪЖАТ И КРАДАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ УЖ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ. ЧИЯ ЗЕМЯ ЩЕ ИМ ДАВАТЕ И ОБОСОБЯВАТЕ? ЧИЯ??! ИМА ПРАЗНИ ПОЛЕТА, ТАМ ГИ ЗАКАРАЙТЕ, ОБРАБОТЕТЕ ИМ НИВИ И ИМ ДАЙТЕ ДА РАБОТЯТ И ДА СА ПОЛЕЗНИ, АКО ЩЕТЕ ТАМ И СЕЛИЩА ИМ НАПРАВЕТЕ, А НЕ ГИ НАВИРАЙТЕ НАВСЯКЪДЕ. УЖАС. ЕДИН МЕСЕЦ СТЕ НА ВЛАСТ, ЕДИН МЕСЕЦ И ВЪПРЕКИ ВИКОВЕТЕ ОТВЪН ВИЕ НЕ СПИРАТЕ ДА ЛАПАТЕ И УНИЩОЖАВАТЕ БЪЛГАРИТЕ

2013.07.03 | 06:34

8
Българските роми са най-многобройната част като съотношение към останалата част от населението на държава от ЕС. Това се посочва в данни, разпространени днес от Европейската комисия по повод представения доклад за напредъка в приобщаването на това малцинство. Данните показват, че ромите в България съставляват 9,94% от населението в страната. Самоопределили се като роми при преброяването от 2011 г. са 325 343 души, а оценките са действителният им брой да е между 700 и 800 хил. Средно в страните от ЕС ромите съставляват 1,18 на сто от общото население. За нашата страна ЕК отчита, че не се обръща достатъчно внимание на въпроса с изолирането на ромите в училище. Допълва се, че България следва да оцени колко от децата, напускащи преждевременно училище, са от това малцинство. Навсякъде другаде са 1,2 % от населението
magner 67

2013.07.03 | 06:32

7
Аман вече от шибани комунистически номера. Всеки ден са протести, никой не ги иска заедно с братята им от ДПС. А тези наглеци посегнаха и земи да раздават, цигански гета да строят...Ами защо не построите блокове и кватрали и да приютите там клошарите по улиците...от това повече файда ще има. Мангасарите всичко ще изпотрошат, около тях живо пиле няма да се завърти, районите ще се опустошат и обезлюдат. Тези малоумници от БСП имат ли поне капка мозък, усещат ли се какви ги вършат, или нарочно слагат фитил на бурето с барут и го палят, а после се забавляват да го премахнат преди да се е взривило... Не знам този СерГЕЙ СтаниШЕВ, с това гейско-началническо име какво иска, какво му се върти в главата. Той явно е решил тук да се повтори етническата война от Югославия 1991-95година. А ако Европа, толкова много си харесва циганите, да вземе да си ги внесе и социализира. Едно че там са само 1,2-1,5% от населението(у нас са 10-12%), втора да си вкара работна ръка и с циганската раждаемост да си оправят демографската криза......С един куршум не два, а три заека ще гръмнат...!!!
АТАКА или А,такааа..!

2013.07.02 | 22:13

6
Мамицата ни ше разкатае тва правителство! Има ли още заблудени уфси? Нека дадем шанс на Олигарски! Поне една годинка,както ни молят...ще живеем в чудна хармония с циганята след това!
Хвала на БСП!

2013.07.02 | 22:13

5
Да живе БСП и нейният Пръв Държавен и Партиен ръководител другаря СерГЕЙ СтаниШЕФ . Другари и другарки - цигани и циганки ,сами виждате как другаря СтаниШЕФ претворява думите в дела - сега се започва с разширяване на циганските гета в четири села ,но утре ,благодарения на героичната партия БСП и братските ни партии ДПС и Атака - ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ВАША !!! УРА ,ДРУГАРИ /ЦИГАНИ И ЦИГАНКИ/ !!! от пресслужбата на "Позитано" №20
88

2013.07.02 | 22:13

4
Цигани, такова бъдеще ще Ви дадем - Бухенвалд ще бъде разширен, мамицата ви престъпна да .....
safet

2013.07.02 | 19:18

3
nie sme bade6teto samo dps

2013.07.02 | 19:18

2
и какво стана сега, циганите са по важни от пенсионерите, терените щели да бъдат продадени на нуждаещите се цигани... как циганина ще купи земя като те си я имат и сега, настаняват се където си искат,правят си незаконни гета и си живеят обезпокоявани от никого! като гледам как ровят по кофите щот ги мързи да работят как ще я купят нямам идея или в последствие ще имат претенции че е била предназначена за тях и ще им бъде предоставена безплатно?

Добави коментар

Водещи новини