Миньорите няма да организират стачка...засега

  • 01 юли 2013 14:04

  • 770
  • 2
Миньорите няма да организират стачка...засега
© Getty Images/Guliver

Работещите в мините в България няма да организират протести, обяви председателят на федерация на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев. Хората от бранша са останали доволни от действията на правителството за решаване на най-неотложните проблеми в енергетиката и затова са взели решение да отложат стачните действия, пише "Дарик".

В средата на юни синдикалните организации разпространиха декларации, с които дадоха срок на правителството до 28 юни, за да предприеме първите мерки за решаване на кризата в енергийния сектор. „След проведената среща в четвъртък, след гласуваните в петък промени в Закона за енергетиката, след удължаването на регулаторния период до 31 юли и след обещанията на министър Стойнев и членовете на комисията по енергетика в Народното събрание, че ще има работа, решихме да изчакаме", обясни Валентин Вълчев.

Председателят на федерация на независимите синдикати на миньорите не уточни колко дълъг ще бъде гратисният период, който работещите в сектора ще дадат на новото правителство. „Това ще го решат колегите, не аз", допълни Валентин Вълчев.

Последвайте канала на

770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Браво

2013.07.02 | 17:35

2
Миньорите осъзнаха, че с промените в областта на енергетиката ще се отпуши износа, с което ще се увеличи тяхната работа! Браво за мислещите хора!

2013.07.02 | 17:35

1
Мижитурки...Два лафа им казали и те взели,че повярвали... Не 25 години преход,вечен преход за вас,Българи!После искайте европейски заплати,пенсии,здравеопазване и съдебна система,но няма кой да ви я даде ако си стоите послушно!

Добави коментар

Водещи новини